Her er de mest mærkværdige Grammy-vindere gennem tiden

Gorbachev, Alvin og de frække jordegern, Obama og Baha Men har én ting til fælles - de har alle vundet en Grammy award. Se, hvem der ellers har fået den prestigefyldte pris.

Her ses Mikhail Gorbachev med den Grammy, han vandt sammen med Bill Clinton og Sophia Loren i 2004. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Musikbranchens mest prestigefyldte show - Grammy Awards - rullede i går over skærmen for 58. gang. Selvom det er en årlig begivenhed, hvor musikbranchens bedste præstationer bliver belønnet, hyldes mange andre end blot musikere.

Berlingske har taget et dyk i arkiverne og fundet nogle af de sjoveste og mest mærkværdige vindere af Grammy-priser gennem tiderne.

Spændet er bredt. I nat vandt USA's 39. præsident, Jimmy Carter, i kategorien »Best Spoken Word Album«. Men han er ikke den eneste amerikanske præsident, der kan bryste sig af en Grammy - rul længere ned og se, hvem der ellers har modtaget det prestigefyldte trofæ.

Baha Men

Baha Men, Best dance recording, 2001

I 2001 vandt popgruppen Baha Men en Grammy Award for sangen »Who Let the Dogs Out?« i kategorien »Best Dance Recording«.

Martin Luther King


En af verdens bedste talere - Martin Luther King - vandt efter sin død en Grammy-pris for »Best Spoken Word Album« i 1971 for »Why I Oppose the War in Vietnam«.

Joaquin Phoenix


Han er skuespiller, filmproducenter og instruktør, og så er han vinder af en Grammy for »Best Soundtrack Album« i 2006. Det sørgede musikken til Johnny Cashs film »Walk the Line« for.

Barack Obama


I 2006 vandt den amerikanske præsident, Barack Obama, en Grammy i kategorien »Best Spoken Word Album« for »Dreams of My Father«. To år senere stod han igen med trofædet i hånden for »The Audacity of Hope«.

David Seville - Alvin og de frække jordegern


Animationsfilmene Alvin og de frække jordegern (Alvin and the Chipmunks red.) er bl.a. produceret og tegnet af Rostom Sipan Bagdasarian, som også går under navnet David Seville. Allerede i 1959 vandt han en Grammy-pris i kategorien »Best Engineered Recording – Novelty« for sangen »Alvin's Harmonica«.

Mikhail Gorbachev, Bill Clinton og Sophia Loren

Her ses Mikhail Gorbachev med den Grammy, han vandt sammen med Bill Clinton og Sophia Loren i 2004. Fold sammen
Læs mere

2004 er året, hvor den tidligere sovjetiske leder Mikhail Gorbachev, skuespilleren Sophia Lorendligere og den tidligere amerikanske præsident Bill Clinton, også blev kendt for noget andet end det, de hidtil har baseret deres karriere på. De tre vandt nemlig en Grammy Award for børnelydbogen »Peter and the Wolf« i kategorien »Best Spoken Word Children's Album«.

Starland Vocal Band


Starland Vocal Band var et amerikansk popband, som primært er kendt for hittet »Afternoon Delight«, der var en af den bedst sælgende singler i 1976. I 1977 vandt de en Grammy i kategorien »Best New Artist«.