Her er de danske Grand Prix-håb

Puds pailletterne af og sæt håret. Her er de ti deltagere til dette års danske Melodi Grand Prix.

DR holdt torsdag pressemøde, hvor de ti deltagere til Dansk Melodi Grand Prix 2012 blev præsenteret. Emil Thorup og Louise Wolff skal styre slagets gang. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De ti deltagere til dette års Melodi Grand Prix er torsdag blevet offentliggjort i Danmarks Radios koncerthus, og det er blandt navne som Aya og Valentine, at der skal findes en ny Tommy Seebach eller Birthe Kjær.

Havde man forventet pailletter og højt hår, kunne man godt gå skuffet hjem, for kun med få undtagelser indtog deltagerne scenen iført sorte gevandter uden særligt mange dikkedarer.

For mange af deltagerne er kameraernes blitzlys ikke helt nyt, blandt deltagerne er nemlig den tidligere X-Factor-deltager Jesper, den tidligere S.O.A.P-pige Heidi Sørensen, Ditte Marie, der før har deltaget i konkurrencen som en del af gruppen Le Freak og Big Brother-Christian. 

Deltagerne blev offentliggjort af DR-profilerne Emil Thorup og Louise Wolff, der skal styre slagets gang, når det danske Melodi Grand Prix finder sted den 21. januar i Gigantium i Aalborg, og værterne er ikke i tvivl om, at Danmark går hele vejen, når den danske vinder senere skal forsøge at komme til tops i det europæiske grandprix.

- 2012 bliver året, hvor det europæiske Melodi Grand Prix kommer tilbage til Danmark, lød det fra Emil Thorup fra scenen i Koncerthuset.

Seks af de 10 sange er blevet valgt ud af de 678 bidrag, der er kommet ind, mens fire af deltagerne er med på et wild card.

De seneste to år er Danmark kommet i top fem i Eurovisionen Song Contest. '

Her er listen over deltagere:

1. 23-årige Tine Lynggaard synger sangen »Nowhere« under navnet Valentine.

2. Aya med det borgerlige navn Yanne Friis skal fyre op under sangen »Best I Got«.

3. Ditte Marie skal synge sangen »Overflow«. Hun har tidligere deltaget i Melodi Grand Prix som en del af gruppen Le Freak.

4. Kenneth Potempa skal synge sangen »Reach For The Sky«. Kenneth er også forsanger i Aarhus-bandet Neeva.

5. Den finske sangfugl Emilia og Philip Halloun mødes i klaverduetten »Baby Love Me«.

6. 17-årige Karen Viuff skal synge sangen »Universe«.

7. Soluna Samay skal synge sangen »Should’ve Known Better«, der blandt andet er skrevet af Remee og Chief 1. (Wildcard).

8. Heidi Sørensen, der tidligere har været en del af S.O.A.P, skal synge sangen »Forever I B Young«, under navnet Suriya. (Wildcard).

9. Christian Brøns og svenskeren Patrik Isaksson, der tidligere har hittet med sangen »Tilbage hvor vi var« skal synge sangen »Venter«. (Wildcard).

10. 17-årige Jesper Nohrstedt, der tidligere har deltaget i X-Factor, skal synge sangen »Take our Hearts«. (Wild Card).

Mød de danske Melodi Grand Prix håb: