Her er danskernes foretrukne hitmagere

Ankerstjerne, der er med til at skrive Seebachs ørehængere, topper igen KODAs top ti liste over populære komponister.

Bland andet hitstriben med Rasmus Seebach sendte igen i 2015 komponisten Ankerstjerne til tops som den mest spillede på dansk radio og TV. Fold sammen
Læs mere
Foto: David Leth Williams
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Igen i 2015 var det hitmageren Ankerstjerne, der toppede listen over de mest spillede komponister i Danmark - en placering han første gang indtog i 2013. Det fremgår af Kodas årsoversigter over de mest spillede komponister i radio, TV og danske koncerter, der blev fremlagt onsdag i forbindelse med organisationens årsregnskab.

Ankerstjerne udkom i 2015 med albummet »For os«, der blev pænt modtaget, men når han har lagt sig solidt på førstepladsen, skyldes det nok i højere grad hans samarbejde med Rasmus Seebach, hvor Ankerstjerne har været medskriver af flertallet af sangene, ligesom han tidligere har samarbejdet med folk som Alberte og Burhan G.

Og uanset om det er egne sange eller andre kunstnere, han arbejder sammen med, er han stolt over førstepladsen: »Det er rart med sådan nogle resultater. De føles lidt som belønningen for de hårdere tider. Et bevis for mit slid,« lyder det i en kommentar til Berlingske.

På andenpladsen ligger Lasse »Pilfinger« Kramhøft, internationalt kendt producer og den ene af bagmændene bag Djämes Braun og ørehængere som »Kom og giv mig alle dine peng«, »Fugle« og en del flere. Nr. 3 er Thomas Helmig, og så følger Rasmus Walther, Steffen Brandt, Tim Christensen, Burhan G, Marie Key, Fridolin Nordsø og Lars H.U.G.

Blandt de mest spillede danske komponister i udlandet i 2014  topper Jacob Groth - der blandt andet har komponeret musikken til filmatiseringen af Stieg Larssons Millenium-trilogi - foran Thomas Troelsen, der i 2014 stod bag den officelle VM-fodboldsang »Ola Ola«, og Michael Poulsen fra Vollbeat.

Desuden opgør Koda også en top fem over de mest spillede numre til koncerter henover det danske land, og her kan rapstjerner og moderne hitsnedkere godt pakke sammen og hænge i baren, når det nationale guldpop lyder fra de lokale scener.

Nr. 1 i 2015 såvel som de seneste mange år er Gasolins »Kvinde min«. Sidste år blev den så fulgt til dørs af John Mogensens »Så længe jeg lever«, foran Lars Lilholts »Kald det kærlighed« på tredjepladsen.