Her er anmeldernes dom: Jussi har gjort det igen!

Jussi Adler-Olsen har god grund til at være i godt humør. Han nye bog - det sjette bind i serien om Afdeling Q - høster gode anmeldelser i samtlige aviser. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I dag udkommer Jussi Adler-Olsens sjette bind i krimi-serien om Afdeling Q 'Den Grænseløse'. Dermed fortsætter fortællingen om betjenten Carl Mørck, som tusindvis af danskere er blevet grebet af, siden den første bog i serien udkom tilbage i 2007. Og anmelderne er enige. Jussi har gjort det igen.

Ekstra Bladet har fået politiinspektør og efterforskningschef ved Københavns Vestegns Politi Bent Isager-Nielsen til at fælde dom over fortsættelsen i krimi-serien i dagens avis. Han starter sin anmeldelse således:

- Lad mig afsløre med det samme: Jussi Adler-Olsen har gjort det igen.Han har endnu en gang bevist, at han mestrer denne særlige krimi-genre i en grad, som er helt usædvanlig på vore breddegrader og giver bogen hele 5 af 6 stjerner.

Og Bent Isager-Nielsen er langt fra den eneste, der er begejstret for den nye Jussi-bog. Anmeldelserne i samtlige store aviser drysser med løs hånd stjerner ud over det sjette bind.

- Det er overraskende, underholdende og djævelsk godt skruet sammen af Jussi Adler-Olsen. Glæd jer, skriver BTs anmelder Niels Lind Larsen og giver bogen 5 af 6 stjerner.

- 'Den grænseløse' har alt det, som læsere i efterhånden mange lande forventer og sætter pris på - hårrejsende historier, der væves ud og ind mellem hinanden, hæsblæsende jagter, finter til dette og hint i den danske såvel som den globale (u)orden, en sans for grundlæggende menneskelighed midt i en forjaget og afstumpet verden, et kritisk øje for magtens ofte korrumperende natur, skriver Lars Ole Sauerberg i JyllandsPosten og giver 5 af 6 stjerner.

- Overmåde dygtigt lavet, skruet godt sammen med spegede spor og aldrig et helt kedeligt kapitel, skriver Bo Tao Michaëlis i Politiken, hvor han giver 'Den Grænseløse' 4 af 6 stjerner.

- Man kan indimellem undre sig over, hvorfor nogle bøger og nogle forfattere sælger langt bedre end andre, selv om den ene ikke nødvendigvis er bedre end den anden -og måske endda i visse tilfælde dårligere. (...) Når det drejer sig om Jussi Adler-Olsen, der er en de mest populære forfattere både herhjemme og ude i verden, er forklaringen imidlertid såre enkel: Han leverer varen, skriver anmelder Merete Reinholdt i dagens udgave af Berlingske og giver 4 af 6 stjerner.