Her er Amerikas bedste historier

Washington Post vandt de fleste Pulitzer-priser ved uddelingen på Columbia University i aftes.

Det dramatiske billede, som i aftes vandt Pulitzer-prisen for bedste nyhedsfotografi. En håndværker redder her en kvinde, som netop er faldt i Des Moines River, 1. juli 2009. Billedet vandt mandag aften Pulitzer Prisen for bedste nyhedsfotografi. Fold sammen
Læs mere
Foto: HO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En gruopvækkende og ekstremt velskrevet historie om, hvordan forældre glemmer deres børn i biler med fatale følger, vandt sent i aftes en af journalistikkens allerfinestes priser.

I aftes blev den prestigefyldte amerikanske pulitzer-pris inden for journalistik, litteratur- og musik uddelt i New York og Washington Post blev den helt store vinder.

LÆS OGSÅ: Den prisvindende 'Fatal Distraction' af Gene Weingarten, Washington Post (eksternt link)

The Post løb med fire priser. Avisen, som for alvor blev verdenskendt i 1970 i forbindelse med Watergate, hvor de to journalister Bob Woodward og Carl Bernstein spillede en stor rolle i at vælte Richard Nixon, gjorde nærmest rent bord med vindere i følgende fem journalist-kategorier: international reporting, feature writing, commentary og criticism.

New York Times – også kaldet The Grey Lady - snuppede tre priser: Investigative reporting, explanatory reporting og national reporting.

Der blev uddelt i alt 14 journalistiske priser, og i år lugtede det også lidt af online-journalistik i de gamle stuer. ProPublica vandt i samarbejde med New York Times prisen i den prestigefyldte kategori 'undersøgende journalistik'. ProPublica er et uafhængigt medie, der har fuld fokus på den undersøgende journalistik, men som benytter den traditionelle journalistiks metoder til at være borgernes kritiske vagthund. ProPublica vælger samarbejdspartnere, afhængig af historien, fra gang til gang.

Prisen blev grundlagt af den ungarnsk-amerikanske journalist og avisudgiver Joseph Pulitzer, efter at han testamenterede sin formue til Columbia University i 1911. For pengene blev journalistuddannelsen på Columbia grundlagt, mens resten af formuen blev båndlagt til de årlige uddelinger, som blev indledt i 1917.

De enkelte priser er på hver 10.000 amerikanske dollars, undtagen prisen inden for »public service journalism«, som udgøres af en guldmedalje, som tildeles et amerikansk dagblad. I år gik den pris til Herald Courier. http://www.pulitzer.org/citation/2010-Public-Service

SE OGSÅ: Alle vinderne på sitet for The Pulitzer Prize Winners – klik her