Her er Aarhus nye arkitektskole

Aarhus skal have en nu arkitektskole, og nu er det på plads, hvem der skal tegne den nye skole. Det er et tværfagligt team af nyuddannelse, der har fået den fornemme opgave.

Foto: Vargo Nielsen Palle, ADEPT, Rolvung og Brøndsted
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når den nye arkitektskole skal bygges i Aarhus, så bliver det med den tegnestuen Vargo Nielsen Palles streger bag. I dag blev arkitektfirmaet nemlig udpeget som vindere af en større international konkurrence, kaldet NEW AARCH, om at blive arkitekterne bag den nye bygning, derskal opføres ved Godsbanen i Aarhus.

Arkitekterne har kæmpet mod store internationale navne som Bjarke Ingels Group, Sanaa og Lacaton & Vassal. Men det blev altså de nyuddannede drenge fra Vargo Nielsen Palle, der løb med den fornemme sejr.

En enstemmig jury roste blandt andet vinderforslaget for dens egenskaber med fleksible undervisningslokaler og offentlige arealer. Samtidig fremhævede juryen, at vinderforslaget fremgår velovervejet i forhold til at indgå i Godsbanearealerne, som er en vigtig del af Aarhus.

Det er i et tværfagligt samarbejde med ADEPT, Rolvung & Brøndsted Arkitekter, Tri-Consult og Steensen Varming, de unge arkitekter vinder konkurrencen. Vargo Nielsen Palle, der også har ledet designteamet, har lagt vægt på at designe en arkitektskole, der fungerer som et laboratorium for arkitektur og det lokale kreative samfund.

Den nye arkitektskole skal stå klar i 2020, og skal huse 600 studerende på i alt 13.000 kvadratmeter. Byggeriet forventes at koste omkring 260 millioner kroner.