Her er årets MGP-stjerner

MGP 2011 bliver det største nogensinde. Læs alt om de ti unge deltagere.

Foto: Marie Hald
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Emol feat. R-B-G

Sangtitel: Vores Verden

Hvis du synes, du har set Emilie før, kan der være noget om det. En af hendes store musikalske oplevelser var nemlig at medvirke i TV2-programmet ”All stars”, hvor hun havde Søs Fenger som korleder.

Til MGP har Emilie skrevet et nummer med et stort budskab. ”Vores verden” handler om, at vi skal passe på hinanden, lytte til vores drømme og have hjertet med . Den bare 13-årige Emilie har altid godt kunne lide at synge og begyndte til sangundervisning som 9-årig. Hun bruger det meste af sin tid på musik og har blandt andet et band sammen med fire drenge på Gentofte Musikskole. Da Emilie havde skrevet ”Vores verden” gik hun på jagt efter en dygtig rapper, og hun var ikke i tvivl om, at det skulle være Ramin, da hun fandt nogle klip med ham fra DM i Børnerap.

15-årige Ramin er fra Hvidovre og har deltaget i DM i Børnerap to gange - i 2009 kæmpede han sig helt op på andenpladsen. Ud over at rappe udforsker han sine evner for at synge og producere, og han går efter at skabe en musikkarriere. Når Ramin skal finde inspiration, tager han med sin far ud at fiske på havet. For her er sådan en dejlig ro, skriver DR i en pressemeddelse.

Selvom Emilie og Ramins venskab er meget nyt, har de allerede nu fundet ud af, at de er gode til at bakke hinanden op, og det vil de også gøre, når de står på scenen til MGP.

 

Kastanie

Sangtitel: Sara & Felicia

Kastanie er 8 år og går i 2. klasse på Byens Skole i Valby. Sangen om ”Sara & Felicia” har hun skrevet sammen med sin 3-årige lille-søster Rebekka, som hun ofte synger sammen med. Rebekka fandt på ”Sara”. Kastanie fandt på ”Felicia”. Sangen handler om to piger, der danser hele natten, til solen står op. Ud over at synge sammen med sin lillesøster, kan Kastanie godt lide at lytte til jazz, Natasja, Michael Jackson og Ray Charles, og så går hun til karate - for som hun selv siger, er det godt at lære at passe på sig selv, når man er lille.

Kastanie har også gået til teater, og derfor er det ikke første gang, hun prøver at synge og danse på en scene. Alligevel er hun lidt spændt på at stå på den store scene i Ballerup og se, hvor mange mennesker der er i salen.

Med sig på scenen får hun de to dansere Siri og Mia samt Anton og Frederik på perkussion. Siri og Mia er hhv. 12 og 13 år og går begge på Gilleleje Skole. Siri har danset i 2½ år og går desuden til fodbold og violin, mens Mia har danset i fire år og går til fodbold i sin fritid. Anton er 9 år og går på Christianshavn Skole. Han har altid interesseret sig for at spille på trommer, fik sit første trommesæt som 4-årig og begyndte at gå til trommer sidste sommer.

Desuden er han ret god til at danse breakdance. Frederik på 8 år går på Freinetskolen i Valby og har spillet trommer siden han var to år. Ud over at tromme bruger han fritiden på at danse og være sammen med vennerne.

Chestnut Avenue

Sangtitel: Tro på dig selv

Nichlas Paasch, 15 år, og Malthe Deichmann Duckert, 14 år, går begge på Solvangskolen i Farum - Nichlas i 8. klasse og Malthe i 7. klasse. Deres band Chestnut Avenue har eksisteret i 2 år, og det var deres mødre, der førte dem sammen. For selvom de to drenge bor kun 25 meter fra hinanden på samme vej, kendte de ikke hinanden. Deres mødre faldt tilfældigvis i snak under et Fastelavnsarrangement på vejen og fandt ud af, at deres sønner begge spillede musik.

Siden har Nichlas og Malthe tilbragt adskillige timer sammen i Malthes kælder, der fungerer som øvelokale. De spiller en del covernumre, men er også begyndt at skrive selv, og det er der blandt andet kommet sangen ”Tro på dig selv” ud af – en sang, der handler om ikke at give op, selvom
man er nede.

Nichlas har underholdt familien med at spille guitar, siden han var helt lille, og han blev inspireret til at synge, da han så SEB i MGP 2006. Malthe har spillet trommer, siden han som 8-årig startede på musikskole. De to drenge deler i høj grad musiksmag og kan lide sange med et godt flow. De lytter blandt andet til Coldplay, Life House og Green Day.

Ud over at spille musik spiller Nichlas fodbold, mens Malthe danser hip-hop og breakdance.

Cooly Girly

Sangtitel: Hvis jeg havde dig…

De tre piger fra Cooly Girly - Jose, Monica og Stine - er alle 10 år og går i 4. klasse på Ans Skole. Det er Jose, der har skrevet sangen ”Hvis jeg havde dig …”. Sangen handler om en pige, der godt kan lide en dreng og forklarer ham det gennem en sang.

Jose har altid interesseret sig for musik og går altid med en melodi i hovedet. Hun har skrevet flere sange, nogle på dansk, nogle på engelsk, derudover har hun skrevet sange sammen med sine søsk-ende. Jose spiller lidt klaver, Monica spiller keyboard og elsker at danse, mens Stine spiller lidt trommer og er glad for at synge og danse.

De lytter alle til popmusik, og blandt favoritnavnene er Medina, Justin Bieber og Miley Cyrus. De tre piger fra Cooly Girly har tidligere optrådt sammen med en af Jose’s sange ved en forårskoncert for hele skolen, og de glæder sig til at optræde i Ballerup Super Arena foran et stort publikum og rullende kameraer.

Zak

Sangtitel: Kan du føle den

Zak er 12 år og går i 6. klasse på Morten Børup Skolen i Skanderborg. Han elsker rapmusik og har 2pack som sit store musikalske forbillede. Selv har Zak rappet i 2 år, og han har selv skrevet rapnummeret ”Kan du føle den”, som han optræder med ved MGP. Nummeret handler om, at man ikke skal høre efter, hvad alle andre siger, men følge sin egen stil.

Ud over musikken bruger Zak masser af tid på at træne og gå til stævner i taiboksning og taekwondo. Han kan godt lide at bruge hele kroppen, som man gør i kampsport, og han har mulighed for at få masser af gode råd og tricks hjemmefra, for hans storebror er træner i taiboksning.

Når Zak går på scenen i Ballerup Super¨Arena, har han de tre dygtige dansere Glodie, Karoline og Freja med sig, og de glæder sig alle til at fyre den af over for hele Danmark. Både Glodie og Karoline er 14 år og går på Niels Ebbesen Skolen i Skanderborg.

Nina

Sangtitel: Her ved mit klaver

Nina er 15 år og går i 9. klasse på Hindholm Privatskole i Fuglebjerg. Hun har gået på Næstved Musikskole siden 1. klasse og har sunget og spillet siden hun var 7 år gammel. Ninas foretrukne instrument er klaveret, og når hun skal optræde i Ballerup Super Arena, vil hun have et stort flygel med på scenen.

Sangen ”Her ved mit klaver” har hun selv skrevet, og den handler om, at man skal tro på sig selv og springe ud i det, selvom man er usikker. Én af Ninas helt store musikalske forbilleder er Rasmus Seebach, og hans personlige måde at skrive tekster på har været en stor inspira-tionskilde til hendes sang.

Nina har aldrig optrådt med sin musik på en scene før, men som ivrig dressurrytter er hun ikke helt uvant med at præstere alene. Ud over musikken elsker hun dyr, og som hun med et glimt i øjet fortæller har hun ”fire heste, to hunde, to katte – og min far”, som hun passer hver dag. Ud over at beskæftige sig med musik drømmer Nina også om at blive dyrlæge, når hun bliver stor.

JoyJoy

Sangtitel: Lattergas

Vilma, Clara, Camille, Frida, Lærke og Mira er alle 11 år og går i 5. klasse på Amager
Lilleskole. De startede med at gå til musik sammen allerede i 2. klasse, hvor de blev opfordret til at spille sammen, og efter lidt udskiftning af bandnavne og medlemmer, blev de i 4. klasse til gruppen JoyJoy.

I JoyJoy skiftes man til at synge og spille på forskellige instrumenter, for pigerne elsker musik og vil gerne prøve mange forskellige roller og instrumenter. De øver sig så ofte det er muligt i skolens musiklokale.

Sangen ”Lattergas” er skrevet af Vilma, der bruger meget af sin fritid på at skrive sange
– og den interesse har hun ikke fra fremmede. Begge Vilmas forældre er nemlig musikere og det var netop da Vilma var på rejse med sine forældre til et musikprojekt i Afrika, at hun fandt på sangen, der handler om at grine.

Hjemme igen fik Vilma hjælp fra resten af JoyJoy og deres lærer Tore til at udvikle sangen, og nu glæder de sig til at fyre den af fra scenen i Ballerup Super Arena.

Isabella

Sangtitel: Rockstar

Isabella er 8 år og går i 2. klasse på Ugerløse Skole. Idéen til hendes sang ”Rockstar” er udsprunget af hendes egne drømme. For er der noget Isabella gerne vil, så er det at blive en rockstjerne. Isabella har altid sunget, og hun er heldig at have en storesøster, der har lært hende en masse om, hvordan man varmer stemmen op og rammer høje og lave toner.

Ud over at synge elsker Isabella at lave danseshows hjemme i stuen, og så giver hun den gas med akrobatik, sjipning og meget mere, når hun går til ”tøsetons”. Når Isabella skal optræde ved MGP, er det første gang hun prøver at stå på en scene og synge - og hun glæder sig! Med sig på scenen får hun de tre dansere

Karoline på 9 år, Olivia på 8 år og Mathilde på 10 år, som alle har danset i flere år.
Matilde, der går i 3. klasse på Skovlysskolen i Holte, har danset siden hun var 4 år og
mestrer både ballet, showdance og hiphop.

Olivia, der går i 2. klasse på Ny Holte skole, har danset i flere år og går desuden til blok- fløjte og ju-jitsu. Og Karoline, der går i 3. klasse på Bistrupskolen, har gået til dans i 2 år og spiller desuden håndbold.

Chanlex

Sangtitel: Min egen Maria

Gruppen Chanlex består af de tre klassekammerater Alexander Linco Jensen (sang/rap), Sille Aagaard Kristensen (kor/dans) og Patricia Bonde Westring (kor/dans). De er alle 13 år og går i 7. klasse på Hårby skole på Fyn. Hip hop-nummeret, de skal optræde med, hedder ”Min egen Maria”, og det er en ægte kærlighedssang.

Alexander skrev sidste sommer nummeret til en pige, han var vild med på det tidspunkt og sang den for hende, klassen og alle parallelklasserne på skolen i en idrætstime – en præstation, som både Sille og Patricia synes var meget modig. Men Alexander er vant til at stå frem med sine sange – ofte lægger han dem ud på Youtube og får masser af god respons fra vennerne. Selv lytter Alexander mest til rapmusik som Eminen og Jokeren, mens pigerne er til pop.

Ud over at synge, rappe og danse er de tre bandmedlemmer glade for sport. Sille har spillet håndbold i 8 år, Patricia har spillet fodbold i 5 år, og Alexander har spillet fodbold i 10 år. Han har altid drømt om at blive professionel fodboldspiller – nu drømmer han også om at blive professionel rapper.

Chokit

Sangtitel: Tag dig nu sammen du!

Emma på 12 år og Emilie på 11 år har kendt hinanden og sunget sammen, siden de var helt små og gik i børnehave sammen. De går begge i 5. C på Frejlev Skole i Aalborg og har gået til sang siden 4. klasse. Sammen har de skrevet sangen ”Tag dig nu sammen du”, der handler om at stå og vente på en ven, der aldrig dukker op.

Da de fandt ud af, at de var kommet med i MGP, tog de ind til danseskolen ”House of Dance” i Aalborg for at finde nogle dygtige dansere, og valget faldt på Pil Alrøe, 11 år, Malou Kaastrup Karlsen, 10 år, og Nicoline Damgaard Klems, 11 år, som alle elsker at optræde og ikke kan stoppe med at smile, når de har stået på en scene.

Chokit-pigerne elsker alle at lytte til popmusik, og blandt favoritterne er: Medina, Rasmus Seebach og Justin Bieber. Ud over at danse og synge er fodbold, håndbold, klaver og drama blandt pigernes fritidsinteresser.