Her er årets mest rutinerede Roskilde-artister

Det er en ære for mange kunstnere at optræde på Roskilde Festival, men nogle oplever æren oftere end andre.

Sort Sol med Steen Jørgensen i front er årets mest rutinerede Roskilde-artister. Scanpix/Torben Christensen Fold sammen
Læs mere

Det er nogle af musikkens allerstørste stjerner, som gennem årene har optrådt på Roskilde Festival, og blandt danske såvel som internationale musikere er der ingen tvivl om, at festivalen er blandt Europas mest prestigefyldte at optræde på.

Men nogle får lov til at indtage det eftertragtede rampelys oftere end andre, og i år kan rockgruppen Sort Sol bryste sig af at være festivalens mest rutinerede Roskilde-artister.

Den danske gruppe, der består af forsanger Steen Jørgensen, guitarist Lars Top-Galia og trommeslager Tomas Ortved, har nemlig optrådt på festivalen hele seks gange før som Sort Sol, og det bliver derfor i år syvende gang, at bandet indtager den ikoniske festival.

Roskilde-debuten som Sort Sol fik bandet i 1987, og dermed kan rockgruppen i år fejre 31-års jubilæum på Roskilde, men allerede i 1983 var Steen Jørgensen forbi Dyrskuepladsen med bandkollegaerne fra punkbandet Sods.

Sort Sol lukker og slukker i år Roskilde Festival, når de går på scenen den 2. juli klokken 02.00. De skal spille på Arena-scenen.

/ritzau/FOKUS