Her er årets 10 bedste danske albums

Berlingskes rockredaktion har udvalgt årets 10 bedste danske albums. Listen giver tip til gode julegaver.

Oh Land er nummer tre på listen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Carsten Snejbjerg/ROCKPHOTO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. Malk De Koijn: »Toback to the Fromtime« (Langestrand Fladhjul/Target)

13 nye schlagere fra et band, der har gået i den gamle skole med De La Soul, A Tribe Called Quest og Gang Starr. Malk De Koijn er efter ni års pladetavshed i dén grad »Toback to the Fromtime«, med links til MC Einar, med absurditeter og med et øget fokus på mere håndgribelige ting, samfundskritik og voksenliv! Malk er stadig bare Malk, og de hænger i ørerne. Tak.

Læs anmeldelsen her

2. Michael Møller: »A Month Of Unrequited Love« (Tigerspring)

I maj begavede Michael Møller os med en sang om dagen. Og med de 31 lyriske, stilfærdigt arrangerede sange, som siden er samlet på plade, har han spillet og sunget sig op i sangskrivningens superliga.

Læs anmeldelsen her

3. Oh Land: »Oh Land« (A:larm)

Nanna Ølands udenlandske debut lyder som en milliard. I processen fra hendes lokale debut »Fauna« er noget af uskylden og den primitive elegance røget, i stedet klinger hun nu varmere, mere poppet – og det lyder ganske fantastisk.

Læs anmeldelsen her

4. Ulige numre: »Ulige Numre« (Auditorium/A:larm)

Københavnske Ulige Numre har alt det, alle andre drømmer om – poesi, uskyld, melodier, nerve. Dette er bare en EP, men de fem sange sikrer alligevel de unge rockere en plads på årslisten. Bliv ved, bliv ved.

Læs anmeldelsen her

5. Per Vers: »Ego« (Playground)

Rap-esset fra Gram er altid en oplevelse, men når nye ekvilibristiske højder på sit andet spillevende og sprogligt suveræne soloalbum. De fleste danske rappere burde tie og lære.

6. Magtens Korridorer: »Imperiet Falder« (Universal)

Som god vin bliver dette klassiske rockband bare bedre og bedre med alderen. Nærværende er stram, kontant rock udtrykt gennem fornemme popmelodier med radiohitpotentiale. Og så må jeg igen nævne Johan Olsen, han er med distance landets bedste  rocksanger. Hver gang han åbner sin brede mund, løfter udtrykket sig.

Læs anmeldelsen her

7. Hymns From Nineveh: »Hymns From Nineveh« (Good Tape/Playground)

Sanger og sangskriver Jonas Petersen er manden bag det særegne Hymns From Nineveh-pseudonym og debuterede med et sart og selvsikkert album, som forenede salmens højstemthed med en melodisk og indie-rocket fornemmelse.

8. Cody: »Under The Pillow, Under The Elms« (Slow Shark)

Kaspar Kaae, omdrejningspunktet i mu­sikkollektivet CODY, er en af landets fineste sangskrivere og viste hvorfor på årets minialbum. Fire afdæmpede, mørktonede og slidstærke rocksange i absolut særklasse.

Læs anmeldelsen her

9. Kidd: »Greatest Hits 2011« (Cheff/ArtPeople)

Nørrebro-lømlen og Youtube-fænomenets debut var på den ene side ulidelig og amatøragtig, men på den anden en sært dreven og charmerende blanding af prale-rap og grime-inspirerede produktioner.

Læs anmeldelsen her

10. Freja Loeb: »Odyssey« (EMI)

Debuterende Freja Loeb giver sit bud på den coole ende af popmusikkens historie, som den tog form i senhalvfjerdserne og startfirserne i USA og England med navne som Blondie og The Cure. Hun gør det så godt, at det rammer dansetå som hjerte.

INFOshop Her er over 5000 ideer til julegaver