Helt vildt på Vesterbro

Vildt & Vin på Enghavevej har udstoppede dyr på væggen og vildsvin og hjort i gryden, men desværre også vildt lange ventetider.

Vildt ser det ud på Enghavevej. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph

Ungdom og Galskab bør følges ad! Citat en vis Max Eskildssen, der lod dette visdomsord udødeliggøre sammen med et foto af sig selv iført kongekrone, da han i 1910 blev fuglekonge. I dag hænger kong Max sammen en lang række andre hedengangne fuglekonger og –dronninger meget passende på væggen i restaurant Vildt & Vin, der holder til i den tidligere trælasthandel på Enghavevej.

Her har iværksætterildsjælen Kevin Bendix (der bl.a. stod bag containerloppemarkedet Boxland og smørrebrødsstedet Haven på Carlsberggrunden) indrettet sig med Carlsberg-skoletjenestens gamle borde, udstoppede dyrehoveder og så de gamle fuglekongeskjolde, der angiveligt tidligere hang i en nu nedlagt skydeklub for bryggeriarbejdere.

Og dem kunne vi så sidde og beundre, mens vi ventede på maden, og det var der god tid til. Alt for god tid. Næsten en time gik der, før vi fik serveret vores fad med vildtcharcuteri. Hvordan det kan tage så lang tid at smække lidt kold andemousse, paté på samme og en fasanrillette samt en skive ost sammen, er mig en gåde. Og brødet kunne vi ikke trøste os med, for det var stadig i ovnen, fik vi at vide. Og dér blev det indtil en halv time efter, at vi endelig havde fået vores charcuteri.

Den slags logistikproblemer kan selvfølgelig ikke undgå at påvirke ens oplevelse af maden, men det – og ikke mindst en karakterløs fasanrillette - til trods var det dog stadig tydeligt, at her var tale om ordentlige råvarer. Især andepatéen havde godt peberbid – selvom jeg da havde set frem til at smage den paté af rådyr, som vores tjener havde stillet os i udsigt.

Lunken servering

Men desværre, fik vi at vide ved servering – al rådyret var gået til selskabet inde ved siden af. Og så kunne vi så hygge os med to gange and, lidt fasan, en skive hjemmesyltet agurk, noget syltetøj og en skive af den glimrende Hodde Kristian-fastost fra det biodynamiske Kristiansminde-mejeri ved Varde – der til 135 kr. for en tallerken til gengæld så også var betalt.

Også vores hovedretter lod vente på sig. Så meget, at vi var tæt på at gøre 1929-fuglekongen Martin Jensens motto til vores: »Læg an! Fyr! Skyd Fuglen ne’r’´- og Saa en Carlsberg!«. I mangel af vildt tyede vi i stedet til den anden halvdel af Vildt & Vins koncept, der alle som én er naturvine, hvilket truede med at give min naturvinsforskrækkede medspiser dobbelt livmoderfremfald.

Han blev dog delvist beroliget af en macabeu- og grenache blanc-baseret hvidvin fra Jean-Sebastien Gioan i Roussillon (Pari Trouillas, 70 kr. glasset), der havde både frisk syre og kompleksitet nok til at klare både charcuteri og en omgang friteret smelt med en chipotle-spicet aïoli.

Til hovedretterne var vi på anbefaling gået efter en flaske rød Bagatelle (Manor Tete de la Rouge, 290 kr.). Cabernet francen fra Saumur i Loire var lovende, men for varm, så den fik tjeneren med sig til afkøling.

Helt i tråd med aftenens tema måtte vi bede om den hele to gange, før den endelig dukkede op til hovedretten, men så passede den med sin runde fylde faktisk fint til især hjorten. Medspiseren fik kotelet af vildsvin, der var dejligt mør og blev serveret med strimlet ’sauerkraut’-hvidkål i en let syrlig hønsefondbaseret sauce med rosmarin og grønne oliven. Ikke ueffen, selvom franc’en.kom til kort her.

Min filet af sikahjort var til gengæld tør og kedelig, og blev serveret lunken (logistiskproblemer igen?) i en meget anonym rødvinssauce med hasselnødder, braiseret rødkål, stegte æbler og masser af ribsgelé.

Reelle hensigter

Som sideorders havde vi tilkøbt henholdsvis en glimrende kålsalat, hvis hvidkål ved hjælp af æbler, valnødder og en syrlig mormordressing nærmest havde fået waldorf-ambitioner. Samt en ret, der kaldte sig selv stegt blomkål. Det var ikke helt forkert, men den stegte kål blev serveret kold og slatten. Med vilje, forsikrede betjeningen os. Muligvis, men jeg havde nu foretrukket blomkålens ristede nøddenoter (der var forstærket af valnødder og mandler) fremhævet af spændstige blomkålsbuketter lige af panden.

Vore desserter kom til gengæld med det samme. En hjemmeflamberet figen, der desværre ikke havde hverken syre eller karamelliseret sødme nok til at gøre væsen af sig, serveret i en hvid chokocreme sammen med (igen-igen) ristede valnødder. Til mig aftenens mest karakterfulde ret: beskrevet som kold solbærsuppe (selv om konsistensen i udtalt grad var grødagtig), serveret med mandler og en kanelinfuseret flødeskum.

Adspurgt til ventetiderne forklarede vores i øvrigt meget søde tjener, at man var ramt af sygdom denne aften. Det forklarer først og fremmest de lange ventetider, men ikke nødvendigvis den udeblevne smag og den manglende skarphed i køkkenet. Og så var lokalet endda kun halvfyldt.

Så vi ender nødvendigvis på to stjerner - beklageligt, ikke mindst fordi man på råvarekvalitet og vinkort (trods fejl i drueangivelserne på de to, vi fik) fornemmer at Vildt & Vin har reelle hensigter. Og det er vildt ærgerligt.

Hvad: Vildt & Vin. Hvor: Enghavevej 12-14, København V, tlf. 50 14 77 50. Hvor meget: Vin fra 255 kr. Billigste hoved- ret 95 kr. Treretters menu 225 kr.