Helmig forærer sin musik væk gratis

Thomas Helmig følger i fodsporene på en række store musiknavne og giver flere numre væk uden at få en krone for det.

ARKIVFOTO. Thomas Helmig live på Skanderborg Festival - Danmarks Smukkeste Festival. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Vandall Ørtvig
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Coldplay har gjort det, Radiohead har gjort det, George Michael har gjort det og nu slutter danske Thomas Helmig sig til de prominente musiknavne, som giver deres musik væk gratis.

Sangskriveren har lagt syv koncertoptagelser fra sin 2011-soloturné ud på sin Facebookside til gratis download, og blandt sangene fra læderbuksernes herre finder man klassikere som »Midnat i Europa«, »Jeg ta’r imod« og »Nu hvor du har brændt mig af«.

Også nyere numre som »Mit hjerte længes« og »Daddy venter« kan hentes kvit og frit på den 48-årige sangers Facebookprofil, og det samme gælder »Aldrig så smukt«, som Helmig skrev specielt til denne turné, som han gennemførte sammen med keyboardspilleren Poul Reimann.

Thomas Helmig er ikke den første danske kunstner, som forærer sin musik væk uden at få en krone igen. Det samme gjorde rapperen L.O.C., da han sidste år udsendte albummet »Prestige, paranoia, persona vol. 1«, som kunne downloades gratis i fem uger. Det var populært blandt rapperens mange fans, og allerede på udgivelsesdagen havde 100.000 benyttet sig af det gratis tilbud, oplyser L.O.C., som også er kendt for sin dommerrolle i talentprogrammet »Voice«, på sin hjemmeside.

De gratis numre fra Helmigs hånd kan findes ved at følge linket: www.facebook.com/thomashelmigdk.