Hella Joof barsler med ny komedie: Jeg har aldrig været så træt

De store emner kommer under lup i filmen »Happy Ending«, som Hella Joof netop har afsluttet optagelserne på.

Hella Joof har instrueret filmen Happy Ending med Kurt Ravn og Birthe Neumann i hovedrollerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix/Thomas Lekfeldt

Det er et emne af de dybt personlige, som forfatter og filminstruktør Hella Joof har kastet sig over i sin kommende film, »Happy Ending«.

Optagelserne til filmen, der handler om et ældre ægtepar, der bliver skilt efter 50 års ægteskab og nu skal starte forfra i deres kærlighedsliv, sluttede i starten af oktober.

Arbejdet med filmen har været vidunderligt for instruktøren, selv om alvoren til tider har sat sig som en klump i halsen på filmholdet undervejs.

»Det er enormt spændende at lave noget om folk, der er 70, for der er hele tiden en skygge ind over, fordi man ikke har lige så meget af sit liv tilbage. Man kan ikke på samme måde bare starte forfra, som man kan som 35-årig, og der er nogle ting, man får mere travlt med,« forklarer Hella Joof.

Hun mener, at der kan være mere på spil, når skilsmissen rammer senere i livet.

»Det er et større tab, fordi man er vokset ind i hinanden. Det er bare sådan en kødøkse, der rammer ned mellem to mennesker. Så der er en masse scener, som har en sårbarhed, der er rigtig fin,« lyder det fra hende.

Hella Joof har tidligere instrueret film som »Sover Dolly på ryggen« og »En kort en lang« med stor succes.

Senest instruerede hun »All Inclusive« i 2014, og Hella Joof kan godt mærke, at der er gået nogle år, siden hun sidst råbte »cut«.

»Det har været vidunderligt, men jeg har fandeme aldrig været så træt. Jeg kan godt mærke, at der er gået fire år siden, jeg lavede den sidste film. Jeg er blevet fire år ældre, og det kan jeg godt mærke,« siger hun og tilføjer, at filmholdet ofte havde meget lange dage på settet.

»Happy Ending« får premiere i 2018. Med på rollelisten er blandt andre Birthe Neumann, Kurt Ravn og Charlotte Sieling.

/ritzau/FOKUS