HBO-stjerne: Ulrich Thomsen er en sær lille and

Der var stor ros til den danske skuespiller Ulrich Thomsen og filminstruktøren Ole Christian Madsen, da HBO præsenterede den nye sæson af voldsserien "Banshee" i Los Angeles.

Ulrich Thomsen spiller superskurk i "Banshee".  Fold sammen
Læs mere
Foto: MARIO ANZUONI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

LOS ANGELES: Danske skuespillere har indtaget store roller i de tonegivende udenlandske TV-serier, heriblandt Mads Mikkelsen som kannibalistisk seriemorder i "Hannibal", Nikolaj Coster-Waldau i "Game of Thrones" og Ulrich Thomsen som bizar gangsterboss i HBOs actionserie "Banshee".

Den sidstnævnte usædvanligt voldelige serie udspiler sig i en lille amerikansk by, hvor forbryderen Lucas Hood (spillet af den new zealandske skuespiller Antony Starr) får tiltusket sig stillingen som sherif og snart befinder sig i konflikt med byens endnu mere skruppelløse forbrydere.

En af byens mest bizarre skurke spilles af den danske skuespiller Ulrich Thomsen, og da HBO i går præsenterede den nye sæson af "Banshee" for pressen i Los Angeles, talte seriens hovedrolleindehaver Antony Starr i rosende vendinger om den danske skuespiller, der brød igennem i Thomas Vinterbergs dogmefilm "Festen".

"Jeg har kun godt at sige om ham. Topprofessionnel og en supersød fyr. Hmmm, det lyder næsten lidt kedeligt, når vi skuespillere roser hinanden...," siger Antony Starr til Berlingske.

Så prøv at sige noget andet?

"Okay! Ulrich Thomsen er, hånden på hjertet, en mærkelig lille and ("a strange little duck"). Men det skal han også være for at spille den karakter i serien," fortæller Antony Starr, der også mener at vide, hvordan Ulrich Thomsen fik skaffet sig rollen.

"Alle på showet talte om det auditionbånd, Ulrich sendte til HBO. Det er vist optaget i hans kælder med en fakkel som eneste belysning. Ulrich fremsiger en lang messende monolog, der har sådan en hypnotiserende effekt, at de var nødt til at møde ham i virkeligheden," fortæller Antony Starr.

Historien  bekræftes senere af seriens executive producer Greg Yaitanes, der også har rosende ord til den danske instruktør Ole Christian Madsen, der står bag to af afsnittene i den nye sæson af "Banshee". I Danmark har Ole Christian Madsen stået bag en af de mest sete danske film i nyere tid "Flammen og Citronen" og det var netop en blodig scene i denne film, der fangede Yaitanes' opmærksomhed. 

"Han havde tilføjet en scene, hvor de tyske soldater poserer med de døde frihedskæmpere på en grotesk måde,og det var netop dette overskud til at tilføje sådanne detaljer, der fik mig til at tænke, at Ole var den rette til vores serie, der har samme sorte humor," siger Greg Yaitanes, der selv har instrueret nogle af de mest populære TV-serier i nye tid, såsom "Lost" og "House". 

Den anden sæson af "Banshee" har premiere på HBO Nordic den 11. Januar.