Hash, regn og curling. »Er I der Rosssskilde!!«

Det er første rigtige musikdag på årets Roskilde Festival. Phlake står klar til at åbne Orange Scene, og elektro-duoen Justice står klar til at lukke den igen. Der er fest, hash og regn i farvandet.

Roskilde Festival 2017 er officielt skudt i gang. I dag starter musikdagene. Fold sammen
Læs mere
Foto: Malene Anthony Nielsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Godmorgen! Det er blevet tid til Roskildeposten.

Så blev det onsdag. Dagen, hvor årets musikprogram for alvor starter, og hvor de tumulte warm-up-dage er forbi. Det er altså nu, den rigtige festival starter. Så nu kan mor og far godt trække vejret igen, for nu handler det om musikken - vist nok.

Det betyder samtidig også, at Orange Scene langt om længe får lov at manifestere sin ankomst på Roskilde Dyrskueplads. Det sker officielt klokken 18.00, hvor danske Phlake har fået æren af at skyde proppen af og åbne scenen.

Phlake spillede første gang på Roskilde Festival i 2016 på Rising Scenen, hvilket er en scene for upcoming musikere. Det kan godt være, de var upcoming dengang, men meget er altså sket på et år.

Senere får scenen besøg af både canadieren The Weeknd og den franske elektro-duo Justice i to koncerter, der nok begge kommer til at betyde ømme ben og spændingshovedpine for en del af publikum torsdag morgen. Justice kan i hvert fald skabe en fest. Både Berlingske, Soundvenue og Gaffa kvitterede med fem stjerner, da duoen gav koncert i Falconer Salen tilbage i 2012. Om koncerten skrev Berlingskes Jeppe Krogsgaard Christensen:

»Det er også discoens puls, som gør salen til et dansegulv og får temperaturen til at stige, så pigerne binder deres trøjer op, og drengene smider deres T-shirts. Op i luften, op over de røde, svedige ansigter og ud til siderne, hvor de suger den spildte fadøl op«.

Det lyder jo perfekt.

Orange Scene så i hvert fald ud til at være klar, da jeg lige slog et smut forbi i går:

Her starter min dækning af @roskildefestival i år for @berlingske. Smuk ser hun ud.

Et opslag delt af Kasper Schultz Lund (@ksprsl) den

Og så er det også i dag klokken 23.00, at de svenske garagerockere The Hellicopters skal spille på Arena. Psst: Det er de der gamle drenge, der erstatter Blink-182, der aflyste deres planlagte optræden på årets festival.

»Raindrop, drop top«

Nej, Migos spiller ikke på årets festival. Det gør Lil Uzi Vert faktisk heller ikke, for han måtte aflyse. Vi får dog sandsynligvis lidt »raindrop« alligevel. Vores alles bedste vejrven DMI varsler nemlig regnvejr i løbet af dagen.

Men der er ingen grund til panik, for det ser ikke ud til at blive NorthSide-mængder, og Berlingske har også en guide til dig. Og så kan man jo se positivt på det, for så får alle et kollektivt bad. Hygiejnen skal jo være i orden.

Og nu vi er ved ting, mor gerne vil have, du skal huske. Der er simpelthen kommet en app, der gør, at du kan springe madkøen over. Lyder det smart? Så læs hvad BT skriver om den her.

Og så lige ting, mor helst ikke vil have. Narkotika. Det ser nemlig ud til, at hashen igen i år får ben at gå på på årets Roskilde Festival. På Christiania har pusherne nok at se til med at sælge til de mange kunder, der provianterer til en ordentlig koger i campingstolene. Men pas nu på. Til Ekstra Bladet udtaler Københavns Politi:

»Vi ved jo godt, at op til Roskilde Festival er der flere kunder end sædvanligt, og de køber også større ind af joints, hash, skunk og hashkager. Derfor er vi massivt til stede i disse dage, og vi går ikke kun efter hash-sælgerne, men også køberne«.

Curling er ikke kun en sport

Ja, der er allerede blevet stukket lidt til det. Men vi kommer ikke uden om det, for i går udsendte nødhjælpsorganisationen Folkekirkens Nødhjælp en stikpille til dem, vi så populært kalder curlingforældrene. Det er de her forældretyper, der helst vil bære deres børn på et sølvfad.

Disse typer har været ude med riven mod Roskilde Festival, fordi deres børn har måttet fryse, være våde og i det hele taget skullet forholde sig til kaos op til åbningen af Roskilde Festival, hvor de frivilligt har kæmpet om den rigtige plads på camp-områet. Det blev for meget for Folkekirkens Nødhjælp, der lavede den her video som ironisk modsvar:

Nå, men på med regnjakken og skift sneaksne ud med røjsere. Så skal det nok blive en dejlig dag, som altså også er den første rigtige musikdag på årets Roskilde Festival.

God fornøjelse. Oplevelserne står i kø.