Harry Potters mor: Dumbledore er bøsse

J.K. Rowling skabte postyr om en af sine vigtigste personer i Harry Potter-serien. da hun i New York fortalte sine fans, at troldmanden Albus Dumbledore, leder af Hogwarts-skolen, er homoseksuel.

Harry Potter-seriens Albus Dumbledore var homoseksuel, fortæller forfatteren J.K. Rowling. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

NEW YORK: Det skete fredag aften i Carnegie Hall, da hun indledte sin første foredragsturné i USA i syv år. Rowling bekræftede, hvad nogle fans allerede altid har haft mistanke om - at hun »altid mente Dumbledore var homoseksuel«,« skrev hjemmesiden E!Online, der bringer nyheder fra underholdningsverdenen.

Rowling fortalte, at Dumbledore blev forelsket i den charmerende troldmand Gellert Grindelwald, men at han, da det viste sig, Grindelwald var mere intereseret i de mørkere kunster end godt var, »blev frygtelig skuffet« og gik i gang med at ødelægge sin rival.

Den kærlighed, sagde hun, var Dumbledores »store tragedie«.

»At blive forelsket kan til en vis grad gøre os blinde,« sagde hun.

Tilhørerne brød ud i klapsalver
Tilhørerne blev efter sigende helt tavse - men brød så ud i klapsalver.

Den 42-årige Rowling sagde, at hun, hvis hun havde vidst, reaktionen ville være sådan, langt tidligere ville have røbet sine tanker om Dubledore.

Fans på den førende Potter-fanhjemmeside TheLeakyCauldron.org havde delte meninger om nyheden. Nogle troede, Rowling ville tage ordene i sig igen, andre sagde, det var unødvendigt, og nogle hilste de nye informationer om Dumbledore velkommen.

»Dette er formidabelt, fordi det føjer et nyt lag til Dumbledores personlighed, der allerede er så rig og kompliceret. Jeg håber, han kom sig over Grindelwald og blev forelsket igen,« skrev en bruger, Amanda, på hjemmesiden.

Rowling sagde, hun havde gennemlæst et manuskript til filmversionen af den sjette bog i serien, »Harry Potter og halvblodsprinsen« og rettet et afsnit, hvor Dumbledore mindedes tidligere kærlighedsaffærer. Hun havde streget det ud og skrevet »Dumbledore er homoseksuel« hen over det.

Rowling, der er mor til tre børn, skønnes nu at have en formue på 5,93 mia. kr., hvilket gør hende til den første milliardær-forfatter.

»Harry Potter og dødsregalierne« - den syvende og sidste bog i serien om drengetroldmanden - blev den hurtigst sælgende bog i historien, da den i juli udkom.

Der blev i løbet af det første døgn solgt over 11 mio. eksemplarer i USA og Storbritannien.

(Reuters)