Harry Potters fortid er blevet stjålet

En historie om Harry Potters far og gudfar, skrevet i hånden på et postkort, er forsvundet ved et tyveri.

Foto: JONATHAN BRADY

800 ord griflet ned i hånden på begge sider af et postkort.

Det lyder måske ikke som den mest værdifulde tyvekost. Men postkortet er »uvurderligt«, siger offeret for et spektakulært tyveri.

Det er nemlig J.K. Rowling, en af verdenshistoriens absolut bedst sælgende forfattere, kvinden bag serien om Harry Potter, der har skrevet de 800 ord.

Det håndskrevne manuskript blev solgt for ni år siden for 25.000 britiske pund (ca. 215.0000 kr.) ved en velgørenhedsauktion, men er altså nu blevet stjålet fra ejeren ved et tyveri i den britiske by Birmingham, skriver BBC.

Manuskriptet er en såkaldt »prequel«, en forhistorie til Harry Potter-universet. Den foregår, tre år før Harry Potters fødsel og handler om forholdet mellem Harry Potters far og gudfar, James Potter og Sirius Black.

Historien blev sammen med værker af blandt andre Doris Lessing og Sebastian Faulks doneret til auktionen i 2008 for at rejse penge til en kampagne iværksat af det britiske PEN, som skulle fremme forståelse gennem litteratur og afhjælpe ordblindhed.

Offeret for indbruddet, der kun har ønsket at oplyse sit fornavn, Hira, er ifølge BBC chokeret over tyveriet. Han kalder Rowlings manuskript »uvurderligt« og udtaler til det britiske medie, at det kunne have sikret flere penge til gode formål, hvis det var blevet solgt videre på lovlig vis.

»Hvis jeg får det tilbage, bliver jeg kisteglad, for jeg ønsker kun at gøre gode ting med det. Hvis det er ødelagt eller gået tabt, er det et stort tab.«

J.K. Rowling har på Twitter opfordret sine fans til ikke at købe det, hvis de skulle blive tilbudt det håndskrevne manuskript.

Ved indbruddet blev der også stjålet en masse smykker.