Harry Potter beskylder Hollywood for at være racistisk

Harry Potter-stjernen Daniel Radcliffe er klar i spyttet, når det kommer til debatten om racisme i Hollywood.

Daniel Radcliffe er i fuld gang med at løsrive sig fra rollen som Harry Potter. Snart er han aktuel med filmen "Imperium", hvor han spiller en ung FBI-agent, der skal infiltrere en gruppe nynazister. Scanpix/Charly Triballeau Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

London. Debatten om racisme i Hollywood ulmer i 2016 ekstra meget, og nu blander også den tidligere Harry Potter-stjerne Daniel Radcliffe sig i diversitets-diskussionen, skriver MSN.

Den 27-årige Radcliffe var tirsdag gæst i programmet "Victoria Derbyshire" på BBC for at tale om sin seneste film "Imperium", der handler om nynazisme.

Her blev snakken naturligt ledt ind på de raceproblemer, som har præget og stadig præger underholdningsbranchen.

Direkte adspurgt, om Hollywood er racistisk, svarede Daniel Radcliffe uden at vakle:

- Det er rimelig ubestrideligt. Vi ser os selv som en meget, meget progressiv industri. Men vi lakker bagud på alle mulige områder, lød det fra den unge skuespiller i programmet.

Harry Potter-skuespilleren tilføjede samtidig, at han godt kan forstå de homoseksuelle Hollywood-stjerner, der ikke ønsker at springe ud af frygt for stigmatisering.

- Jeg er overbevist om, at alle så kun vil caste dig som homoseksuel, lød det hårdt fra Daniel Radcliffe.

2016 har været et år, hvor der for alvor er blevet prikket til Hollywoods problemer med stigmatisering, racisme og kønsdiskrimination.

Ikke mindst i forbindelse med årets Oscar-uddeling, hvor en række stjerner skabte drama under hashtagget #OscarsSoWhite, fordi alle 20 nominerede skuespillere var hvide.

Det fik i juni The Academy of Motion Picture Arts & Sciences (AMPAS) til at melde ud, at de vil udvide deres Oscar-dommerstab med flere minoriteter og kvinder.

/ritzau/FOKUS