Han er kendt fra prisvindende Netflix-serie. Nu skal han 12 år bag tremmer

Han er kendt fra serien »Cheer« – nu skal Jerry Harris 12 år i fængsel. Dommen kommer, efter han har været tiltalt for at have presset mindreårige til at producere og sende seksuelt explicit billedmateriale.

Jerry Harris (tv.) skal 12 år i fængsel – anklagerne gik efter 15 år. Fold sammen
Læs mere
Foto: John Locher
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han har overtalt en mindreårig dreng til at sende seksuelt eksplicitte billeder af sig selv – i bytte for penge. Han skulle angiveligt have tilbudt 2.000 dollar.

Han har overtalt en mindreårig til at producere og sende eksplicitte videoer og billeder af sig selv. Et tredje offer har han fået til at sende videoer.

I februar erkendte den 22-årige Jerry Harris, at han har begået forbrydelserne. Onsdag faldt dommen.

Det sker efter en retssag, hvor han også stod tiltalt for at have »deltaget i ulovligt seksuelt samkvem« med en 15-årig, som han rejste til Florida for at mødes med. Også den del har han erklæret sig skyldig i, skriver CBS News.

Egentlig kunne straffen have været op til 50 års fængsel, men ifølge flere internationale medier er det endt med, at Jerry Harris skal i fængsel i 12 år. Anklagerne gik efter 15 års fængsel, mens forsvarerne satsede på fængsel i seks år.

Fortjener ikke tilgivelse

Efter at dommen blev afsagt onsdag, har Jerry Harris sagt undskyld til sine ofre. Ifølge CBS News kalder han sine handlinger for »forkerte og selviske«. Mediet citerer fra en udtalelse, som han er kommet med gennem sin advokat.

»Jeg fortjener ikke tilgivelse, men jeg beder til, at I en dag finder det i jeres hjerter,« lyder det videre.

Han blev anholdt i september 2020 og har siden ikke været på fri fod.

Jerry Harris er kendt fra Netflix-serien »Cheer«, en dokumentarserie om cheerleadere, hvor han var en af de bærende karakterer. Serien er Emmy-vindende, og i kølvandet på serien »steg han til berømmelse«, som CBS News skriver.

Mediet skriver, at sagen beror på, at han i 2018 kontaktede en mindreårig og bad om billeder af vedkommendes ansigt og krop – også selvom den mindreårige havde fortalt, at vedkommende var 13 år. Den mindreårige har beskrevet, at Harris angiveligt skulle have tvunget vedkommende op i et hjørne under en cheerleadingturnering og bedt vedkommende udføre oralsex på Harris. Det nægtede den mindreårige.

Da »Cheer« fik premiere på Netflix, blokerede Harris angiveligt den mindreårige og skrev i en besked:

»Jeg er ked af, hvad jeg har gjort,« skulle Harris have skrevet ifølge CBS News.

Siden er flere beretninger kommet til. Blandt andet har tvillingen til den føromtalte mindreårige også beskrevet, at Harris har bedt ham sende nøgenbilleder.

I den seneste sæson af »Cheer« stod tvillingerne frem – det skete i kølvandet på, at Jerry Harris deltog i et interview med Joe Biden fra 2020, hvor han jagtede præsidentposten i USA.

Interviewet blev dråben.

»Han (Jerry Harris, red.) var et utroligt vedholdende rovdyr, der tvang sig selv ind i centrum af mine sønners liv i over et år,« har tvillingebrødrenes mor sagt ifølge CBS News.