Han er ikke bange for Blachmann

Cutfather - den nye dommer i X Factor - glæder sig til at lede efter en stjerne, der kan slå igennem udenfor Danmark.

Cutfather, der egentligt hedder Mich Hedin Hansen Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens N¿rgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Hahahahaha, miste min anonymitet? Hvordan det bliver? Det ved jeg ikke. Det har jeg faktisk ikke tænkt over.

Den nyeste X-factor dommer Cutfather, der egentligt hedder Mich Hedin Hansen sidder i Aftenshowets sofa og overvejer, hvordan det mon bliver at bliver verdensberømt i Danmark, nærstuderet af knap to millioner seere hver fredag – og ikke kunne gå i Irma om lørdagen, uden at folk glor ned i kurven.

Det må vi snakke om senere. Tror du, det bliver sådan? Jeg har først og fremmest sagt ja, fordi det er en stor personlig udfordring. Jeg har arbejdet bagved i tyve år. Nu vil jeg gerne prøve, om jeg sådan åbent og i direkte tv kan have en holdning til tingene. Hvordan min personlighed passer til det. Om den gør, siger han og griner igen.

TV: Her er han så, den nye dommer i X Factor

For ti minutter siden blev han officielt præsenteret som tredje del af dommerpanelet, der også tæller veteranen Thomas Blachmann og gengangeren Pernille Rosendahl.

De blev præsenteret af Jan Ludme, DR’s underholdningsredaktør, der begejstret talte om rekorder, 1,8 mio. seere hver program, om pressens store indsats, der gjorde at befolkningen også taler om X-factor i 166½ time om ugen, hvor programmet ikke er på skærmen, og han sagde tak for et super super super samarbejde og på gensyn og vi glæder os og vi vil gøre alt for at det bliver et godt samarbejde igen.

Før han slog ud med hænderne og præsenterede ”drømmepanelet.” Thomas Blachmann i gråt jakkesæt og nypoleret isse. Venligt smilende med lukket mund. Pernile Rosendahl i sort kjole, skarpt pandehår, sort kjole med en assymetrisk gylden lynlås. Hun krydser rutineret benene og sætter den ene fod bagom ankelen. God foto-pose. Cutfather kommer sidst ind. Blødslidte jeans, en marineblå trøje og en hvid og turkisternet skjorte, der stikker ud forneden. Han kigger lidt forundret omkring og smiler. Mest med munden. Læner hovedet tilbage og griner. Lidt nervøst, lidt overvældet.

TV: Blachman: Danmark skal have sin X Factor tilbage

- Kig herover, kom over til hånden, alle tre.

Fotograferne kommanderer. Først inde, så ude. Så i solen, så med champagneglas, så i skyggen, så hver for sig og så lige igen og igen. Cutfather lader sig placere. PR-manden laver en liste, og han går i gang.

Jo, han glæder sig.

Det bliver en udfordring, en stor udfordring.

Han tror, han kan tilføre showet blik for det kommercielle.

Han vil kigge efter hitpotentiale. Førstepladsen.

Han skal kunne føle deltagerne, når de synger. Føle.

Han er ikke bekymret over at skulle arbejde med Blachmann.

Eller Pernille. Han glæder sig faktisk bare.

For det bliver en stor udfordring.

De samme spørgsmål, de samme svar. Leveret med stor begejstring, latter, der af og til stopper ordstrømmen og stilhed mens han kigger ind i kameraer, der klikker og smiler.

Først, da han skal svare på hvorfor i alverden han har lyst til at opgive sit anonyme liv, hvor han i sin arbejdstid producerer for stjerner som Kylie Minogue og Pussy Cat Dolls og i sin fritid kan købe ind uden at nogen kigger ned i kurven for at se hvad ham der X-factor dommeren spiser, bliver han stille. Før han griner:

- Jeg har vist ikke helt tænkt den tanke til ende. Jeg har sagt ja, fordi det er en stor personlig udfordring. Jeg vil virkeligt gerne være med til at finde den X-factor deltager, der faktisk kan komme ud over landets grænser. Det er jo som at lede efter en nål i en høstak, men måske er vi heldige denne gang. Jeg håber det.