Hæder til Znaider og Weekendavisen

Den Berlingske Fonds Hæderspris gik til violinist Nikolaj Znaider og Journalistprisen til Weekendavisen.

Violinisten Nikolaj Znaider fik Den Berlingske Fonds Hæderspris. Foto: Søren Bidstrup Fold sammen
Læs mere

Violinist Nikolaj Znaider fik onsdag 3. januar - på årsdagen for udgivelsen af Berlingskes første avis i 1749 - tildelt Den Berlingske Fonds Hæderspris. Ved samme lejlighed modtog Weekendavisen Den Berlingske Journalistpris. Begge priser er på 100.000 kroner.

Advokat Oluf Engell begrundede valget af den internationalt succesfulde Nikolaj Znaider med "en beundring, som ikke kan overdrives eller gentages for tit" - og kaldte Nikolaj Znaider for "violinens mageløse mester."

Prisen blev ligeledes givet som en anerkendelse af hans indsats for at styrke bredden i den klassiske musikudøvelse som forudsætning for, at der også i fremtiden vil være unge talenter, som uddanner sig til at være fremragende musikere - også efter international målestok.

Forhenværende udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen overrakte Den Berlingske Journalistpris til chefredaktør og administrerende direktør for Weekendavisen Anne Knudsen. Prisen blev givet som en anerkendelse af Weekendavisen for "dens rummelighed, uforudsigelighed og skribenternes evne til at udfordre læserne".

"Avisen har i alle årene været borgerlig-liberal, men samtidig kritisk og udogmatisk. Man kan som læser være rasende uenig med, hvad der skrives, men man får altid udvidet sin horisont. Weekendavisen kræver noget af sine læsere, og det gør den til noget ganske særligt. Det er en avis, som er lavet med både hjerte og hjerne", sagde Uffe Ellemann-Jensen.