Hackede sig til stjernernes nøgenfotos: Nu faldt dommen

Hackeren, der i 2014 skaffede sig adgang til flere kendte kvinders intime billeder, har nu fået sin straf.

Skuespillerinden Jennifer Lawrence fik et angstfald, efter at hun hørte om lækket af en række private fotos. Scanpix/Valerie Macon Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En hacker skabte for mere end to år siden ravage i Hollywood, da han skaffede sig adgang til en lang række kendte stjerners helt private billeder.

Manden hackede sig ind på kendte kvinders e-mail-konti og mobiltelefoner, og kort tid efter florerede flere helt intime billeder af stjernerne, der i flere tilfælde ikke havde en trevl på kroppen, rundt på internettet.

Det krænkende hack har nu fået konsekvenser for hackeren, der viste sig at være en ung mand ved navn Edward Majerczyk.

Han er nemlig blevet idømt ni måneders fængsel, skriver The Times.

Skuespillerinden Jennifer Lawrence er en af de kendte kvinder, der fik sit private nøgenbillede delt på internettet i 2014. I lang tid efter skandalen udtalte hun sig ikke om sagen.

Da "Hunger Games"-skuespillerinden efter lang tid tog bladet fra munden, forklarede hun, at det skyldtes, at hun blev meget vred eller begyndte at græde, når hun forsøgte at tale om det grænseoverskridende læk.

- Det er ikke kun en skandale. Det er en seksuel forbrydelse, fortalte hun til magasinet Vanity Fair i oktober 2014.

- Det er modbydeligt. Jeg forstår ikke, hvordan nogen kan finde på at gøre sådan noget. Jeg kan slet ikke forestille mig, hvordan man kan være så menneskeligt afstumpet, tankeløs, ligeglad og tom indeni, sagde Jennifer Lawrence.

Ifølge The Times fremgår det af retsrapporten, at den nu 26-årige skuespillerinde blev ramt af angstanfald og var synligt rystet, da hun fik at vide, at de intime billede lå frit tilgængeligt på internettet.

Foruden Jennifer Lawrence blev der angiveligt også delt billeder af skuespillerne Kirsten Dunst og Kate Upton samt op mod 100 andre kvinder.

Den 29-årige hacker er ikke blevet anklaget for at have delt nøgenbillederne, som han skaffede sig adgang til på ulovlig vis. Dette spørgsmål efterforskes fortsat af politiet.

/ritzau/FOKUS