Hårdtslående verdensstjerne velsignet af Putin: Nu er han russer

Det amerikanskfødte actionikon Steven Seagal skifter statsborgerskab og bydes velkommen af Ruslands regering.

Vladimir Putin og Steven Seagal deler ikke længere kun passion for judo. Nu deler de også samme nationalitet. Scanpix/Alexey Druzhinin Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Moskva. Så skal der diskes op med vodka og kaviar.

Steven Seagal blev født i den amerikanske delstat Michigan i 1952, men nu skifter det 64-årige actionikon sit marineblå pas ud med et rødt.

Skuespilleren har længe ønsket russisk statsborgerskab, og nu har landets præsident, Vladimir Putin, underskrevet et dekret, der endelig gør den amerikanske actionhelt til russer.

En talsperson for Kreml, der er den russiske præsidents officielle bopæl, byder den celebre nytilkomne landsmand hjerteligt velkommen.

- Han har været vedholdende om det i meget lang tid og er kendt for sine varme følelser for vores land. Det er grundlaget for at gøre ham til russisk statsborger, siger Dmitry Peskov ifølge USA Today og forsætter:

- Han har aldrig lagt skjul på det. Samtidig er han en berømt skuespiller, hvilket giver os god grund til at tilbyde ham russisk statsborgerskab, lyder det fra Dmitry Peskov.

Også Rusland vicepremierminister, Dmitry Rogozin, hilser Seagel velkommen. Det gør han på Twitter med et billede af de to, der ser på en pistol.

- Jeg lykønsker min ven Steven, at han nu er blevet vores landsmand, skriver han med det kyrilliske alfabet ifølge USA Today, der har oversat tweetet.

Steven Seagal er en nær ven af Putin og har flere gange besøgt den russiske præsident for blandt andet at ledsage ham til kampsportsstævner - skuespilleren og statsoverhovedet dyrker nemlig begge judo.

Seagal har før erklæret sig som støtter af Ruslands annektering af den ukrainske halvø Krim og kaldt Putin for en fantastisk leder.

Også den franskfødte skuespiller Gérard Depardieu er blevet russisk statsborger.

Se tweetet her: https://twitter.com/rogozin?lang=da

/ritzau/FOKUS