Hårdt arbejde og søde drømme

Hvis du arbejder længe og hårdt nok og bliver ved med at håbe og drømme søde drømme, uanset hvor håbløstdet ser ud, så skal du nok få hvad du fortjener.

Er du enig med berlingskes anmelder?

Skriv din egen mening | Se hvad andre læsere mener.

Jo, den amerikanske drøm lever bestemt i bedste velgående og især i Hollywood. I sin mest rendyrkede stil dukker den nu op i »Jagten på lykke«, der, selvfølgelig, er baseret på en autentisk historie. Den i dag så velhavende tidligere børsmægler Chris Gardener, måtte så grueligt meget igennem, før han blev til en omvandrende succeshistorie.

Han spilles af Will Smith og filmen viser et udpluk af Gardeners liv, da det så allerværst ud. Tiden er Reagan-årenes økonomiske depressions-periode i 1980erne, hvor arbejdsløsheden hærgede. Således også for Gardener, der har svært ved at forsørge sin kone og sin søn - i filmen ændret til en fem-årig knægt i stedet for virkelighedens spædbarn. Chris forsøger at sælge knoglescannere, mens regningerne hober sig op og da han en dag kommer på, at han skal være børsmægler med en oplæringsperiode uden løn, bliver det for meget for konen, spillet af Thandie Newton. Hun forlader ham og kun udstyret med viljen, må Chris og sønnen Christopher holde skindet på næsenved at bo på herberg for hjemløse og offentlige toiletter, indtil den store forkromede plan lykkes.

Mangel på penge

Under det fortærskede »du-skal-tro-på-dig-selv-tema« forsøger »Jagten på lykke« også at beskrive de vilkår de økonomisk underbemidlede må leve med og et af filmens vellykkede punkter er at videregive den konstante knugen i maven, manglen på penge giver til sin hovedperson.

Hvad der til gengæld lykkes mindre godt, er at filmen rent dramatisk er bygget op som én lang kamp med undtagelse af de fem sidste minutters forløsning. Dét lange, seje træk kan virke en smule ensformigt, men med nogle indimellem bevægende scener og gode præstationer fra Will Smith med gråt hår og hans biologiske søn med det imponerende navn Jaden Christopher Syre Smith, er »Jagten på lykke« ganske vist ikke en film, der vil sætte dybe spor i hukommelsen, men alligevel så tilpas underholdende, at man lige akkurat kan sluge en brugt og genbrugt historie.

Berlingske Tidende indbyder læserne til at give deres holdning til aktuelle udgivelser og begivenheder. De bedste bidrag kommer i avisen.

Skriv kort og kontant og klik på det antal stjerner den fortjener.

Skriv din egen anmeldelse