Haagerup: DR-ansattes bog om Hillary er OK

DR-chefen er på trods af den seneste tids udmeldinger ikke umiddelbart kritisk over for DR-journalisters bidrag til bog om Hillary Clinton.

Hillary Rodham Clinton taler sin sag i Washington tidligere på ugen. En ny politisk biografi, hvor en række DR-journalister giver deres besyv med, er ikke mere farvet, end at DRs nyhedschef kan leve med det. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Journalisterne i Danmark Radio bliver ved med at markere sig. Nu har en række prominente nuværende og tidligere DR-journalister nemlig bidraget til en bog om Hillary Clinton. Det er sket før, men trods de sidste ugers blæst om lidt for åbenmundede DR-folk vil nyhedschef Ulrik Haagerup denne gang ikke tænde de røde advarselslamper.

Hele debatten begyndte med, at TV-vært Jens Blauenfeldt og generaldirektør Kenneth Plummer dummede sig. Plummer blev fotograferet i en t-shirt fra Ungdomshuset, og Blauenfeldt gav i Aftenshowet amerikanerne følgende hilsen: »...Jeg er faktisk lidt flov over at indrømme det, men jeg tænkte, hey, det er amerikanerne, nu får de smæk – det har de rigtig godt af,« da han tænkte tilbage på terrorangrebet den 11. september. Derefter skrev en anden DR-ansat, Thomas Falbe, i Politiken en kritisk kronik om George Bush og hans tidligere spindoktor, Karl Rove.

Selvom Blauenfeldt senere har beklaget udtalelserne, betød postyret, at den nyligt tiltrådte nyhedschef i DR, Ulrik Haagerup, fik nok. Tidligere på ugen forklarede han derfor i Jyllands-Posten, at DRs medarbejdere skal holde sig fra at skrive kronikker og give udtryk fra deres personlige holdninger om det stofområde, de dækker.

Men hvor går grænserne? Er det okay at bidrage til en bog om en amerikansk, demokratisk præsidentkandidat? »Hvis det er analyser, der bygger på fakta og kilder, er det ikke noget problem,« siger Ulrik Haagerup.

Bogen er skrevet af Sarah von Essen, der er freelancer på P1, og den har bidrag fra en række nuværende og tidligere DR-journalister: Steffen Gram, Frank Esmann, Torsten Jansen, Thomas Falbe og Kim Bildsøe Lassen.

De følger DR-retningslinjerne, mener Ulrik Haagerup.

»Der er nogle grundlæggende områder, man skal være påpasselig med som journalist. Man skal ikke stille op for et politisk parti, og man skal ikke debattere stofområder, man selv dækker.«

Men det betyder ikke, vi ikke må se DR-journalister i mediebilledet: »Vores journalister må gerne blande sig i samfundet. Men hver gang, de skal debattere noget skal det igennem mig.«

Men har du godkendt bogen om Hillary Clinton?

»Naaarj – den blev planlagt før jeg kom til.«