Gyserserie kører i ring

Uhyggen er forsvundet ud af den gyserfilmserie, der er blevet udvandet af lidt for mange amerikanske forsøg på at genskabe japansk uhygge.

Det uhyggelige i filmen handler om et gammelt grynet VHS-bånd. Hvis man sætter sig til at se det, ringer en ondsindet kvinde og meddeler, at man vil dø inden der er gået syv dage. Med mindre man da får en anden til at se båndet inden da og dermed sender forbandelsen videre. Meget andet sker der ikke i ”Rings”, der ustandseligt genstartes med varianter af det forløb. Uhyggen forsvinder, fordi det hele begynder forfra med korte mellemrum og ofte tilsat alt fra en enkelt flue til en sværm af fluer, der mere gør det dystre komisk frem for uhyggeligt. Indtil der kan risikere at komme en edderkoppelignende kvinde kravlende. Skuespillerne er en lille smule under sædvanlig standard, som det vel næsten hører sig til i gyserfilm. Lige på nær Vincent D’Onofrio i en birolle. Oprindeligt stammer historien om den uhyggelige edderkoppekravlende kvinde fra Japan, hvor der blev lavet tre ”Ringu”-film i henholdsvis 1998, 1999 og år 2000. Gore Verbinski lavede en rimelig amerikansk opfølger i 2002, mens en fortsættelse i 2005 var rædderlig. Der skulle altså gå 12 år, før film nummer tre i serien dukkede op. Jeg ved ikke, om der står horder af fans og venter på en femte film om en grynet VHS-film, der kan dræbe, men hvis der gør, så er det tvivlsomt, om de får lyst til at anbefale ”Rings” videre. Vi er desværre tydeligvis nået ud i den tynde ende af en gyserfilmserie, som burde være stoppet længe før den aktuelle film. Der er ganske enkelt ikke variationer nok i temaet til, at det er uhyggeligt i længden.

This template (BMLinkBundle:Block:link_box.html.twig) should be overridden!

Hvad: Rings. Hvem: Instruktør: F. Javier Gutiérrez. Medvirkende: Laura Wiggins, Alex Roe, Johnny Galecki, Vincent D’Onofrio. Hvor: Premiere over hele landet.