Gys fra virkeligheden

Den franske gyser »Them«, der er baseret på virkelige hændelser, benytter gængse virkemidler og formår kun at holde spændingen halvvejs.

Er du enig med berlingskes anmelder?

Skriv din egen mening | Se hvad andre læsere mener.

I en skov uden for Bukarest kører en mor og en datter galt. Da moren træder ud for at undersøge bilen, forsvinder hun og snart er det også datterens tur til at blive ilde tilredt. Sådan begynder den franske gyser, »Them«, og den følger det unge par Clementine og Lucas, der har købt et stort, gammelt hus i skovområdet. Da der en nat lyder mærkelige lyde, først uden for huset og siden indenfor, er der lagt op til gys og grum jagt.

Som en lille forskel fra den klassiske gyser-opbygning, der forløber i rækkefølgen gys, forskrækkelse, pause, ligger spændingsepisoderne her lige efter hinanden uden ophold. Det skulle man tro ville give større effekt, men »Them« er så traditionel, at den kun formår at opretholde den gode uhygge i første halvdel. Langt hen ad vejen benytter den sig af de sædvanlige effekter og tilfører som sådan ikke noget nyt til genren. Det allermest uhyggelige ved filmen er nok, at den er baseret på virkelige hændelser, men her skal ikke røbes mere.

Bag løjerne står instruktør-parret David Moreau og Xavier Palud, der med filmen også debuterer. Med »Them« har de imidlertid fået så meget opmærksomhed, at de allerede er blevet opdaget af Hollywood og hyret til at lave endnu gyser, den amerikanske genindspilning af Hong Kong-filmen »The Eye«. Og med deres debutfilm viser de, at de bestemt kan håndværket, når det gælder om at skabe gode gys. Næste film vil forhåbentligt vise, at de også tør være originale.

Berlingske Tidende indbyder læserne til at give deres holdning til aktuelle udgivelser og begivenheder. De bedste bidrag kommer i avisen.

Skriv kort og kontant og klik på det antal stjerner den fortjener.

Skriv din egen anmeldelse