Gylden prisregn i Hollywood

Diamanterne funklede om kap med stjernerne, da Hollywood mandag aften amerikansk tid uddelte filmindustriens næstvigtigste pris, Golden Globe.

Den engelske komiker Sacha Baron Cohen vandt en Golden Globe Award for sin rolle som den kasakhiske journalist "Borat". Foto: AFP Fold sammen
Læs mere

Der var trængsel på den røde løber foran Beverly Hills Hilton, da Hollywoods smukke kvinder og elegante mænd mandag deltog i uddelingen af Golden Globe-priserne. De var der alle sammen - Brad Pitt, Angelina Jolie, Leonardo DiCaprio og alle de andre internationale filmstjerner.

Det var dog kun de udvalgte, der fik adgang til rampelyset på scenen.

Martin Scorsese vandt prisen for bedste instruktør for filmen "The Departed", mens Clint Eastwood vandt for bedste udenlandske film med "Letters from Iwo Jima", der er indspillet på japansk.

Den mexicanskproducerede "Babel" havde syv nomineringer, men vandt kun en enkelt - til gengæld var det den fornemmeste, bedste drama. Britiske Helen Mirren blev belønnet for bedste kvindelige dramahovedrolle for "The Queen", mens Forest Whitaker fik den mandlige pris for at spille Ugandas tidligere diktator Idi Amin i "The Last King of Scotland".

Meryl Streep vandt som bedste skuespillerinde i komedie/musical for sin præstation i "The Devil Wears Prada", mens den engelske komiker Sacha Baron Cohen vandt for sin vanvittige rolle som den kasakhiske journalist, der i "Borat" rejser til USA. Hans eskapader har været for meget for Moskva, der har forbudt russiske biografer at vise filmen.

Musicalen "DreamGirls" tog hele tre priser - bedste komedie/musical samt bedste både kvindelige og mandlige birolle, der gik til henholdsvis Jennifer Hudson og Eddie Murphy.

Golden Globe-priserne uddeles af den udenlandske presseforening i Hollywood og ses traditionelt som en strømpil om Oscar-priserne, der uddeles 25. februar. Oscar-nomineringerne offentliggøres i næste uge.

/ritzau/dpa