Guide: Tivoli åbner med 20.000 græskar og fire andre ting, du kan lave i løbet af weekenden

Uanset om du er til Gasolin, halloween eller stand-up, er der masser at give sig til i denne weekend.

Foto: Bax Lindhardt

Halloween i Tivoli

Fredag slår Tivoli igen portene op - nu med spøgelser, svævende koste og mere end 20.000 græskar.

Allerede i Tivolis hovedindgang bliver man mødt af forheksede koste og spøgelsesuhygge. Og igen i år kan man også besøge Det Hjemsøgte, som er et hus under den gamle rutsjebane, hvor monster og spøgelser holder til.

Igen i år kan man også opleve og deltage i DM i kæmpegræskar. Det finder sted lørdag 13. oktober. Familiens mindste kan også gå på skattejagt og være med, når Rasmus Klump laver Halloween-sjov på Plænen.

De lidt større børn kan glæde sig til Monsters Night Out-paraden, de mange forlystelser som alle har åben og man kan også prøve nogle helt særlige og (u)hyggelige Halloween-forlystelser, der byder på masser af gys og grin.

Hvad: Halloween i Tivoli
Hvor: Tivoli
Hvornår: 12. oktober til 4. november

De bedste fotografer

Hvert år kan du se årets bedste pressefotos på en udstilling. Frem til 18. oktober kan du således opleve World Press Photo udstillingen i Politikens hus. Her kan du se de bedste, mest medrivende og de smukkeste pressefotos, der er taget i 2018. Tidligere vindere af World Press Photo har blandt andet været et billede fra Venezuela af en brændende demonstrant i forbindelse med optøjer mod politiet sidste år. I 2016 var vinderen et billede taget sekunder efter, at en russisk ambassadør blev skudt på et museum i Tyrkiet.

Hvad: World Press Photo
Hvor: Politikens Hus, Vester Voldgade 33, København
Hvornår: Frem til 18. oktober

 

Byvandring i Gasolins fodspor

Hvis du endnu ikke har fået nok Kim Larsen nostalgi, kan du 12. oktober komme på en guidet tur i Gasolins fodspor arrangeret af CPH Guides. Efter turen vil du være blevet klogere på alle tænkelige Kim Larsen anekdoter fra det gamle arbejderkvarter. Du vil også få mulighed for at stifte bekendtskab med nogle af Gasolins tidligere stamsteder i kvarteret.

Hvad: Christianshavn i Gasolins Fodspor
Hvor: Christianshavns Torv, 1410 København K, Danmark
Hvornår: 12. oktober kl. 17-18.30

Oplev to af verdens bedste stand-uppere

Den verdenskendte stand-up komiker Dave Chappelle har hvilet på laurbærene, indtil han fornylig producerede tre nye stand-up shows til Netflix. Sidenhen har han slået pjalterne sammen med en anden verdenskendt amerikansk stand-upper nemlig Jon Stewart, der er kendt fra det daglige satireprogram The Daily Show.

Han har ligesom Chappelle været inaktiv et par år. De to verdensstjerner inden for stand-up comedy, kan opleves i Royal Arena d. 13. oktober.

Hvad: Dave Chappelle & Jon Stewart / Royal Arena
Hvor: Royal Arena, Hannemanns Allé 18-20, København
Hvornår: 13. oktober

 

Forny garderoben med high-end secondhand

Forny efterårsgarderoben med ren klima-samvittighed til Fashion Flea Market på Store Kannikestræde 19 - et high-end secondhand loppemarked arrangeret af Trendsales og Tradono.

Alle boderne er udvalgt af Danmarks bedste modebloggere, instagrammere og stilbevidste personer. Arrangementet foregår 14. oktober.

Hvad: Fashion Flea Market // Trendsales X Tradono
Hvor: Store Kannikestræde 19, København K
Hvornår: 14. oktober kl. 10-16