Guide til forældre: Lær boybandet One Direction at kende

Bandet One Direction spiller mandag og tirsdag aften for i alt 60.000 fans. Er man forældre til en eller flere teenagepiger eller -drenge, er det netop ikke utænkeligt, at man er stødt på navnet One Direction. Men er forældrene også klar over, hvem de er, og hvorfor de er så populære? Vi giver her en kort introduktion til den hyperpopulære britisk-irske pop-boyband.

Popsensationen One Direction. Fra venstre Niall Horan, Liam Payne, Harry Styles, Zayn Malik og Louis Tomlinson. Fold sammen
Læs mere
Foto: OLIVER BERG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når den ekstremt populære britisk-irske pop-boyband giver koncert i en stuvende fuld Parken mandag og tirsdag, vil flere end 60.000 ellevilde fans sukke, hvine og skrige for deres lungers fulde kraft. Men hvem er de fem unge egentlig, og hvad er det, de kan, siden de to dage i træk kan fylde Idrætsparken med en hær af hardcore fans? En bedrift end ikke popikonet Madonna kunne magte, sidst hun var i byen. Berlingske giver en guide, så også forældre til de sukkende teenageunge er klædt på, når snakken kredser om Harry Styles (20 år), Niall Horan (20 år), Liam Payne (20 år), Zayn Malik (21 år) og Louis Tomlinson (22 år), som popbandets medlemmer hedder.

One Direction for nybegyndere:

  • One Direction blev formet som band i det britiske »X Factor« i 2010, hvor de fem drenge stillede op som solister, men blev sat sammen til en gruppe. Det førte dem frem til »X Factor«-finalen, hvor de dog måtte nøjes med en tredjeplads.
  • De unge mænds første tourné »The X Factor Live Tour« begyndte i 2011 sammen med de andre »X Factor«-deltagere. Samme år indspillede de deres første album »Up All Night«, hvorefter bandet turnerede med singlen »What Makes You Beautiful«, der udkom i september 2011 og som debuterede som nummer et på den engelske singlehitliste under Brit Awards i 2012.
  • Siden det første album er One Direction gået fra den ene succes til den næste. Deres andet album »Take Me Home« udkom i november 2012 og nåede til tops på hitlisten i over 35 lande og debuterede som nummer et på Billboard 200-listen.
  • I efteråret 2013 udkom femkløverens tredje og seneste album »Midnight Memories«, som ligesom de foregående tre albums alle er røget til tops i USA. En historisk dåd, som ingen anden gruppe i musikhistorien har formået.
  • Ligesom fans af Justin Bieber kaldte sig selv for »Beliebers«, har fans af One Direction også et særligt navn. De kalder sig »Directioners«.
  • Stemme- og sangtræner for boybandet er danske Helene Hørlyck.
  • DR3 har lavet en »Vild med One Direction«-dokumentar om de oceaner af fans, som tilbeder gruppen og som vil gå til ekstremer for at få deres opmærksomhed.
  • One Direction har underskrevet en ny kontrakt med Simon Cowells pladeselskab SyCo og Sony, der binder gruppen sammen indtil 2016.
  • Gruppen anslås at tjene mellem fem til seks milliarder danske kroner alene i 2014.

Facts om bandmedlemmerne:

Harry Styles

Fulde navn: Harry Edward Styles.

Kælenavn: Hazza.

Født: 1.februar 1994, Chesire, England. 20 år.

Søskende: Storesøster Jemma.

Karriere: Styles var forsanger i bandet »White Eskimo«, inden han deltog i »X Factor« og blev en del af One Direction. Han har altid gerne ville have et job, som betalte godt.

Privatliv: Styles er gruppens scorekarl og er blevet koblet romantisk sammen med mange forskellige piger. Blandt andet TV-værten Caroline Flack og sangerinden Taylor Swift.

Antal følgere på sociale medier: 21 millioner på Twitter. 12 millioner på Facebook.

Fun fact: Den første sang, Styles kunne hele teksten til, var nummeret »Girl of My Best Friend« af Elvis Presley. Bandnavnet »One Direction« var Harrys påfund.

Niall Horan

Fulde navn: Niall James Horan.

Kælenavn: Nialler.

Født: 13. september 1993, Mullingar, Irland. 20 år.

Søskende: Storebror Greg.

Karriere: Horan har spillet guitar, siden han var barn. Faktisk betegnede han sin første guitar for »den bedste julegave, han nogensinde havde fået«. Han deltog flittigt i mange forskellige talentshows, inden han var med i »X Factor«. Blandt andet har han vundet talentkonkurrencen »Stars in Their Eyes«.

Privatliv: Der går forskellige rygter om, hvem Horan dater, men officielt har han ikke en kæreste. Horan har tidligere gået med bøjler på grund af sine lidt for skæve tænder i undermunden.

Antal følgere på sociale medier: 19 millioner på Twitter. 8 millioner på Facebook.

Fun fact: Hvis han ikke havde været med i One Direction, ville Horan gerne have været civilingeniør.

Liam Payne

Fulde navn: Liam James Payne.

Kælenavn: Daddy Directioner.

Født: 29. august 1993, Wolverhampton, England. 20 år.

Søskende: Storesøstrene Ruth og Nicole.

Karriere: Payne har sunget, siden han var seks år gammel. Han stillede op i »X Factor« første gang tilbage i 2008, men Simon Cowell mente ikke, han var parat. I 2010 gik det bedre, da han blev en del af One Direction.

Privatliv: Privat har Payne on og off datet Danielle Peazer, som er danser og model.

Antal følgere på sociale medier: 17 millioner på Twitter. 9 millioner på Facebook.

Fun fact: Hans livret er spaghetti med kødsovs.

Zayn Malik

Fulde navn: Zain Javadd Malik.

Kælenavn: DJ Malik.

Født: 12. januar 1993, Bradford, England. 21 år.

Søskende: Søstrene Donya, Waliya og Safaa.

Karriere: I skolen sang Malik i kor, og han har været med i en del teaterstykker og musicals. Malik var lige ved at bakke ud af sin »X Factor«-audition, fordi han var så nervøs, men heldigt for ham fik hans mor ham overtalt til at deltage.

Privatliv: Malik kommer sammen med sangerinden Perrie Edwards fra pigegruppen Little Mix.

Antal følgere på sociale medier: 12,7 millioner på Twitter. 16 millioner på Facebook.

Fun fact: Da han var yngre, følte Malik ikke, han passede ind på grund af sin pakistanske baggrund, men det hjalp, da han skiftede skole.

Louis Tomlinson

Fulde navn: Louis William Tomlinson.

Kælenavn: Lou.

Født: 24. december 1991, Doncaster, England. 22 år.

Søskende: Søstrene Charlotte, Felicity og tvillingerne Daisy og Pheobe.

Karriere: Tomlinson vidste, han ville være skuespiller eller sanger, fra han var 13 år gammel. Han har været statist i flere TV-programmer, inden han stillede op i »X Factor«. Og så blev han som 14-årig medlem af bandet »The Rouge«.

Privatliv: Privat danner Tomlinson par med Eleanor Calder, som er studerende og tidligere model.

Antal følgere på sociale medier: 16,6 millioner på Twitter. 9 millioner på Facebook.

Fun fact: Tomlinson elsker piger, der spiser gulerødder.

Hvem: One Direction

Hvor: Parken, Per Henrik Lings Allé 2, København Ø.

Hvornår: Mandag 16. juni og tirsdag 17. juni kl. 20. Portene åbner 16.30.

Hvor meget: 400-700 kroner plus gebyr