Guide: Syv steder du kan fejre sankthansaften i København

København og omegn byder på masser af midsommerfester med ild i. Sankthansaften falder i år på en søndag, og flere arrangører griber chancen for at lave heldagsarrangementer. Efter hedebølgen i 2018 med afbrændingsforbud er sankthansbålene stærkt tilbage. AOK guider til de bedste.

Sankthansaften er der bål mange steder i København. Dette billede er fra sankthansaften på Marienborg. Arrangementet på Marienborg er i år aflyst på grund af regeringsforhandlingerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest Andersen

Foto: PR.

Legender spiller op i Tivoli

Er man til andet end blot et bål, kan man gå all-in og få hele familiepakken, når Tivoli fejrer midsommer med fuldt program. Her kombineres bålfest med masser af koncerter og underholdning dagen igennem. Dagen byder på masser af underholdning for de yngste med Rasmus Klump, Pjerrot, Den standhaftige Tinsoldat, Tivoligarden og meget andet. Kl. 20 kan man på Plænen opleve de danske legender Laid Back. Duoen har en 40 år lang karriere bag sig, og mon ikke de for alvor sparker gang i midsommerstemningen med hits som »Bakerman«, »White Horse« og »Sunshine Reggae«. Aftenens brændende hovedattraktion, tændes kl. 21.30 ved Tivolisøen, og det akkompagneres af Københavns Drengekor, der synger »Midsommervisen«. Arrangementet er gratis, når entréen til Tivoli er betalt.


Nikolaj Nørlund. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt.

Nikolaj Nørlund ved havnen

På Ofelia Plads ved Skuespilhuset er man i år klar med et ægte bål. Sidste år kunne man kigge på et installationsbål af lysstofrør i havnen kaldet Fake Fire. I år er sommeren endnu ikke helt så knastør, så her er der igen gang i ilden. Selve arrangementet starter kl. 20, med en båltale ved skuespiller Ditte Hansen, der taler om kunsten at elske sine fiaskoer. Efter båltalen tændes bålet, og herefter er der fællessang, inden sanger Nikolaj Nørlund giver koncert. Han vil spille numre fra sit seneste album »Housewarming«, som han har lavet i fællesskab med forfatteren Naja Marie Aidt. Molen har aktiviteter hele dagen, og fra kl. 13-20 er der masser af legeaktiviteter for børn, når Gerlev Idrætshøjskole holder Leg på kaj. Arrangementet er gratis.


Foto: PR.

Børnebal på Bakken

Verdens ældste forlystelsespark ligger selvfølgelig ikke på den lade side, når midsommeren skal fejres. På Bakken kører man sankthansaften efter de helt gamle traditioner. Her er der kl. 21.30 båltale af Mattias Tesfaye fra Socialdemokratiet, inden bålet på Kildesøen tændes kl. 22.35. Er man til bål tidligere på dagen, er der børnebål allerede kl. 14.45, hvor der også er underholdning med Bakkens superstjerne, Pjerrot, og Sebastian fra børnenes MGP. Efter båltændingen rundes aftenen af med et stort fyrværkerishow over Kildesøen. Arrangementet er gratis.


Frederiksberg Have. Fold sammen
Læs mere
Foto: Peter Clausen.

Frederiksberg Have for fuld musik

I Frederiksberg Have er der traditionen tro også sankthansfest for hele familien. Fra kl. 16-18 er der underholdning for de yngste med blandt andet hoppepude, ansigtsmaling og sang og musik. Fra kl. 18.10 er der fælles folkedans med svenske Virestad Folkdanslag på Storøen, hvor alle kan danse med. Kl. 19 byder Uffe Savery velkommen fra den store scene. Her kan man opleve et vokalemsemble, fællessang og koncert med Copenhagen Phil og Trine Therkelsen med band. Båltalen holdes af Frederiksbergs borgmester, Simon Aggesen (C), inden bålet tændes kl. 21.30. Hele arrangementet er gratis.


Reffen på Refshaleøen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup.

Hippe Refshaleøen og Kim Larsen

Vil man kombinere sin sankthansaften med livemusik og streetfood, er det Reffen man skal kigge forbi. På Refshaleøen byder det store streetfoodmarked, på børnebål, skumfidusristning og musik allerede kl. 16, så de små ikke snydes for festlighederne. Kl. 19 er der livejazz med sanger og pianist Jordan Jackson, der har musikalske rødder i soul, jazz, gospel, pop og reggae. Kl. 20 går der for alvor dansk tradition i den, når der er koncert med Larsens Bedste, der spiller alle Kim Larsens gamle klassikere. Kl. 20.40 tændes bålet, inden »Midsommervisen« synges i fællesskab – i Shubiduas udgave. Hele arrangementet er gratis.


Outlandish. Fold sammen
Læs mere
Foto: Malte Kristiansen.

Outlandish i ny bydel

Vil man fejre midsommeren i et af byens nyeste kvarterer, skal man slå et smut forbi Nordhavn. På Göteborg Plads fejres aftenen med koncerter og markedsplads. Kl. 16 starter arrangementet med markedsstemning og muligheden for at købe mad fra forskellige madboder. Er man til en frisk aktivitet på vand, er der stand up paddle-konkurrence for alle, som tør vove sig ud på et flydende bræt i havnen. Kl. 18 er der koncert med sanger og sangskriver Jean Paul Espinosa, inden der er koncert med hitmagerne fra Outlandish kl. 20. Kl. 21.15 sker det, alle venter på, når kajakker tænder gnisten i det flydende bål, og Nordhavnskoret synger »Midsommervisen«. Arrangementet er gratis.


Fallulah. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen.

Fallulah og menneskebibliotek på Bryggen

Københavnernes favoritsommerspot har selvfølgelig også en omgang søndagsild på programmet. Her er der fuld knald på aktiviteterne allerede fra kl. 14. For de yngste er der blandt andet menneskebibliotek, hvor man kan blive klogere på folk, der er anderledes end en selv. Kl. 17 er der nycirkusforestilling og derefter koncert med Los Caminantes. Kl. 20 går hovednavnet Fallulah på scenen. Hun er kendt for store hits som »I Lay My Head« og »Out of It«. Bålet er placeret i havnebassinet, og der fyres op under det kl. 21.15. Efterfølgende er der koncert med Los Cubraz, som spiller cubansk salsa. Arrangementet er gratis.