Guide: Ni koncerter vi glæder os til i efteråret

Efteråret byder på et overflødigheds-horn af koncerter. Berlingskes musikredaktør guider til ni af dem, du ikke vil gå glip af.

PJ Harvey fra sin koncert på Montreux Jazz Festival i Schweiz  6. juli. Foto: Jean-Christophe Bott/EPA Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Justin Bieber

Ja, gu’ glæder vi os. Justin Bieber er ikke længere kun et fænomen for skrigende tweenagepiger. Sidste år tog den nu 22-årige canadiske sanger verden med storm med en stribe iørefaldende singler med titler som »Love Yourself«, »What Do You Mean?« og »Sorry« – og pludselig talte han til popører i alle aldre. Skandalerne var tilgivet. Nu kalder Parken.

Parken, søndag d. 02.10.16

PJ Harvey

Lille Polly Jean Harvey er en af rockmusikkens største kvindelige kunstnere. Så kort kan det siges. Gennem tre årtier har hun vedvarende udfordret sig selv og sine lyttere med flænsede, nøgne, dragende og indignerede værker, senest »The Hope Six Demolition Project« fra i år. Hun væltede årets Roskilde Festival, så der er lagt i ovnen til en oplevelse af de store, når hun snart vender tilbage.

Falconer Salen, søndag d. 09.10.16

The Cure

Det er efterhånden otte år siden, at The Cure sidst udgav et reelt studiealbum. Men koncerter bliver Robert Smith & Co. ved med at spille. Og tak for det, for der findes få grupper med så stærkt og givende et bagkatalog som The Cure. Hvor himmelstræbende popsange folder sig ind i rockens gotiske mørke og skyder med følelser på størrelse med en jumbojet.

Forum, fredag d. 14.10.16

Maxwell + Mary J. Blige

Er man til r&b og soul er der lagt op til en af årets helt store oplevelser, når to af genrens helt store stemmer lægger vejen forbi Falconer Salen. Maxwell var en af hovedarkitekterne bag 1990ernes neo-soul-bølge og viste tidligere på året, at han stadig er i fuldt vigør med albummet »blackSUMMERS’night«. Over for ham står Mary J. Blige, der med sit flossede kraftværk af en stemme står som den urbane r&bs godmother i egen høje person.

Falconer Salen, fredag d. 21.10.16

Jean-Michel Jarre

Franske Jean-Michel Jarre var en af de første til at tage den elektroniske synthesizer-musik ud til et bredt mainstream-publikum tilbage i 1970erne. Siden har han gjort sig bemærket med nogle af alle tiders mest spektakulære koncerter, hvor den ikke får for lidt på alle, ehm, tangenter. Forvent klassisk blip-blop-musik med et killer lysshow.

Falconer Salen, onsdag d. 26.10.16

Paul Simon

74-årige Paul Simon er ikke en sjælden gæst på disse bredde­grader, og det skal vi være taknemmelige for. Ikke kun fordi han står bag nogle af det 20. århundredes mest udødelige sange, men også fordi han bliver ved med at afsøge nye musikalske territorier – lyt bare til dette års fornemme »Stranger To Stranger« – uden at give køb på sin mageløse melodifornemmelse.

Gigantium, Aalborg, lørdag d. 29.10.16

Chance the Rapper

Kanye West kaldte ham for nylig hiphoppens fremtid. Nu skal man ikke altid lægge for meget i Kanyes ord, men i dette tilfælde er der noget om snakken. For Chance The Rapper er noget helt særligt. På dette års glædestrålende »Coloring Book« gav han hiphoppen et solidt skud gospel og sang-rappede om noget så utidigt som taknemmelighed og troen på Gud. Uden på noget tidspunkt at lyde frelst.

Falconer Salen, tirsdag d. 15.11.16

Digable Planets

Det ville være synd at kalde Digable Planets for hiphoppens fremtid her i 2016. Men sådan lød den amerikanske trio faktisk, da de debuterede med »Reachin’ (A New Refutation of Time and Space)« tilbage i 1993. Lyden var et laid-back, cool og småfilosofisk møde mellem hiphop og jazz-samples og står i dag som et lidt glemt mesterværk fra æraen. Gruppen gik hver til sit efter blot to album, men fandt for nylig sammen igen.

Pumpehuset, onsdag d. 16.11.16

Kent

Kent går i graven. Efter 26 år sammen har Sveriges ubetinget største rockband besluttet at gå hver til sit. Men ikke uden et stort og passende farvel til fans på begge sider af Sundet. Tidligere på året udkom den glimrende svanesang, »Då Som Nu För Alltid«, men mon ikke gruppen benytter sin sidste danske koncert nogensinde til at dykke ned i det dybe katalog af store skandi-rocksange? Musik non stop till slut!

Forum, lørdag d. 26.11.16