Guide: Gode legepladser i København

Se hvor der er plads til leg for ungerne og tiltrængt afslapning for trætte forældre.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Trafiklegepladsen

Foto: Pr - Ursula Bach.

Hvis efteråret skal rumme en pause fra hverdagen på den lærerige måde, er Trafiklegepladsen et oplagt bud. Her kan børnene lære om trafikken, uden at forældrene skal slingre rundt med dem ude i den virkelige verden.

På legepladsen er der en trafikbane med skilte, kørebaner, signaler, vejafmærkninger og cykelstier, præcis som de findes i den virkelige verden, blot uden biler og mennesker i fuld fart fremad. Køretøjerne består af mooncars, og der er sågar en tro kopi af en benzintank, så familiens 5- til 14-årige også kan lære, hvordan den slags fungerer. For de mindre, de 2- til 5-årige, kan trafikreglerne leges ind ved at hoppe ombord på en gokart, en trehjulet cykel eller en cykel med anhænger.

Normalt er der rush-hour på trafiklegepladsen, når adskillige institutioner sætter kursen denne vej, men i påskeferien er der masser af plads på de små veje og stier. Det er der også på den del af legepladsen, som er det, man normalt forbinder med en sådan – med vipper, gynger, rutsjebaner, og en sandkasse.
Læs AOK's omtale her

Foto: Claus Bech Andersen.

Foto: Brian Bergmann.

Den nye bydel i Nordhavn har fået et konditag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sara Gangsted.

Bondegården i Remiseparken

Foto: Gita Femhøj.

Trænger ungerne til lidt landlige indtryk, så besøg bondegården i Remiseparken. Her er både heste, geder, kaniner, høns, grise og en ko. Bondegården er bemandet både i hverdagene og i weekenden. Inde i stuehuset er der forskellige aktiviteter i hverdagene, for eksempel legestue for de 0-3 årige, og det er ganske gratis.

I får sikkert ikke ungerne med hjem igen lige med det samme, så tag bare madkurv med, og hæld kaffe på termokanden. Det hele kan indtages ved et af de mange borde, mens ungerne fyrer krudt af på den udendørs legeplads.

Frederiksberg Haves legeplads

Foto: Thomas Rahbek, Slots- og Ejendomsstyrelsen.

Engang var det en køkkenhave, så blev det en legeplads af den gammeldags slags, og Frederiksberg Haves legeplads har fået en gigantisk make-over og fremstår nu som et af byens skønne steder at tage børnene med hen.

Ikke bare for børnenes skyld og deres mange muligheder for at kaste sig ud i fri leg, men også fordi det som voksen er en spændende oplevelse at se, hvordan legepladsen spiller sammen med den romantiske landskabshave i bl.a. udformningen af legeredskaberne.

Disse er lavet af materialer som koldt stål, hård granit og træ, og består bl. a. af en sommerfugl, der kan sprøjte med vand, forgyldte metalfigurer og hængekøjer til at tage en slapper i. Derudover er der klatretræer og en sandkasse for de, der hellere vil lege med sand end vand. Legepladsen er især rettet mod de mindste, men alle andre er velkomne til at lege her.

Østre Anlægs legeplads

Foto: Torben Christensen.

Alle byens børn kan lege sørøvere i Østre Anlægs legeplads, der som et af sine trækplastre har et gammelt skib stående, hvor man kan klatre og kravle så tosset man vil, fange fiktive krokodiller og slås mod pirater.

Er det mere stjernedrømmene, der trækker, kan man også låne en fodbold eller en tennisketsjer og for en stund leve sig ind i drømmen som Ronaldo eller Federer på fodbold- eller tennisbanen på legepladsen. Her man til høj gyngning kan man prøve nogle kæmpestore gynger her på legepladsen. For de voksne er der på pladsen masser af borde og bænke at slå sig ned på og kaste sig over de medbragte madder og hvorfra man kan holde øje med børnene. Eller bare nyde de smukke omgivelser, der blandt andet består af en sø, blomstrende buske og træer.

Naturcenter Amager

Foto: PR-foto fra Skov- og Naturstyrelsens hjemmeside.

Nogle gange har både børn og voksne brug for at tumle og for et sted, man for alvor kan gøre det uden at være bange for at trampe i et velplejet rosenbed eller støde ind i bedsteforældre, der hviler sig på en bænk. Sådan et sted er Naturcenter Amager. Med noget, der virker som et uendeligt område af mark og skov med bålpladser, vandhuller, hvor man kan fange haletudser, og legeområder formet som et skib og en skov af sære træer.

Indenfor er der et friluftscenter, hvor børn i påsken kan lave masser af aktiviteter, der passer til årstiden, som de kan tage med ud og bruge med det samme. Eller de kan blive ude og udfordre balanceevnen og fysikken i parkour – bevægelseskunst, der handler om at komme under, over og igennem forhindringer hurtigst muligt. Og mens børnene brænder krudt af, kan de voksne puste ud over en is eller en kaffe i cafeen.