Guide: Fem oplevelser til Copenhagen Art Week

København flyder over med kunst, når Art Week Copenhagen er tilbage fra 23.-26. maj. 66 af byens kunstneriske venues – fra gallerier til museer og kunsthaller – disker op med vilde kunstoplevelser lige fra det let tilgængelige til det mere avantgarde. AOK har lavet fem nedslag i det spækkede program.

Foto: APXIV

Foto: APXIV.

Bodypaint og svampedrinks

Installationskunst med malede modeller og russiske performancekunstnere med svampedrinks – tilsat lidt officielle taler og DJ-toner – så har du åbningsfesten til Art Week Copenhagen. Aftenen byder på taler og musikken leveres af færøske Brynjolfur og Kasper Marot. Copenhagen Contemporarys udstilling, Lengua Llorona af amerikanske Donna Huanca, bliver også vakt til live ved en liveperformance med bodypaintede modeller, lydspor og duften af sydamerikanske skove. Til festen er der ingen klassiske bobler – selv din drink bliver her inficeret af kunsten. APXIV – en russisk performancegruppe – serverer svampedrinks med ris og kombucha. De kunstfærdige cocktails skal samtidig fortælle historien om menneskets indflydelse på kloden og vores plads i det økologiske system.

Art Week Åbningsfest
Copenhagen Contemporary, Refshalevej 173A
23. maj kl. 17-24

Foto: Thomas Lekfeldt.

Kæmpe udstilling i Axel Towers

En blanding af arkitektonisk nybyggeri og værker fra 114 forskellige kunstnere er, hvad man kan forvente af The Final Exhibition. Her kan man få et fingerpeg om hvem, der måske bliver samtidskunstens nye stjerner. 114 forskellige kunstnere, der bevæger sig indenfor forskellige medier, er en del af den store gruppeudstilling, der kan opleves i buttede og runde omgivelser i Axel Towers. The Final Exhibition har for øje at skabe dialog om kunstens potentiale. Ferniseringen byder på taler og der vil efterfølgende kunne opleves performancekunst leveret af Louise Haugaard Jørgensen, Gro Pechuele, Cilla Leitao & Margrét Agnes Iversen. Der er gratis adgang.

The Final Exhibition
Axel Towers
23. maj kl. 17-21

Foto: Christian Brems.

Gallery Day&Night

Byen bugner af gallerier rundt om i de forskellige bydele. Gallerierne dedikerer en dag under Art Week til en særlig dag med indhold ud over det sædvanlige. Her kan man opleve blandt andet talks, gallerivandringer og ferniseringer. Man kan blandt andet overvære en talk med den danske kunstner Ursula Nistrup hos Collaborations. Se listen over deltagende gallerier her. Arrangementet er gratis.

Gallery Day&Night
24. maj kl. 15-20
Gallerier flere steder i byen

Arkiv Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen.

Tysk sejltur på byens kanaler

Københavns kanaler agerer vuggende kulisse, når kunstner Mette Kit Jensen genskaber stemningen fra floden Elben efter murens fald. Den flydende performance skaber en kunstnerisk fortælling om beboerne på øst- og vestsiden af Elben i den tyske by Bleckede, og den forvirring og eufori, der pludselig opstod, da det igen var muligt at krydse floden efter murens fald for 30 år siden. Projektet er blevet til ved hjælp af tre måneders research, avisudklip og personlige samtaler med byens beboere i vinteren 2003. Det hele bliver akkompagneret af sømandsmelodier leveret af harmonikaspiller Kai-Aage Andersen. Læs mere og find billet her.

Den første gang på den anden side
26. Maj kl. 14-15.30
Inderhavnsbroen på hjørnet af Nyhavn og Havnegade

Fra udstillingen Driving Home for Christmas på Gl. Strand. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anders Sune Berg.

Hvad er maleriets rolle i kunsten?

Maleriet er en af de mere tilgængelige kunstformer, og til denne talk kan man være med til at diskutere, hvad maleriets rolle er i nutidens kunst. Med afsæt i tre aktuelle udstillinger, med Hans Purrmann, Asger Harbou Gjerdevik og Milena Bonifacini, der alle er båret af maleri, vil et panel bestående af danske og internationale kunstnere diskutere maleriet. Fokus vil være på, hvilken rolle maleriet har i dag og hvilken status maleriet har i samtidens billedkultur.

Maleriets rolle i kunsten
Kunstforeningen Gl. Strand
24. maj kl. 15-17