Guide: Det sker i denne weekend i København

AOK er klar med tips til din weekend i København.

Foto: PR-foto Martin Kaufmann

Gå på opdagelse i Gentofte

I Gentofte Kommune er der stribevis af kulturarrangementer for både børn og voksne i aften. Anledningen er Gentoftenatten, som bl.a. gør det muligt at tage på rundtur i Forstbotanisk Have, hvor Messiaskirkens koncertkor synger under åben himmel. På Gentofte Brandmuseum og Experimentarium er der åbent hus, og på hovedbiblioteket kan man møde Abdel Aziz Mahmoud og hans mor, Souad, eller lytte med, når Bob Dylans musik fortolkes af trioen Dissing og Las. På Bernstorff Slot fortælles der historier om greve og grevinde Bernstorff til klassiske toner leveret af musikere fra Det Kongelige Kapel, og på Øregaard Museum åbner en ny udstilling med Jens Søndergaards malerier. De fleste arrangementer er gratis. Se hele programmet på gentoftenatten.dk.

Hvad: Gentoftenatten
Hvor: Flere steder i Gentofte
Hvornår: Fredag 28. september

Foto: PR.

Legeskibet lægger til kaj ved Reffen

Fredag og lørdag kan du tage de mindste med på byens nye madmarked Reffen, hvor Legeskibet, der hen over sommeret har lagt til i Danmarks havne, slutter sit årlige togt.

Mød blandt andre Kaptajn Klim Klem med de lange blækspruttearme og hajen i det røde hav. Man kan også tage med legematrosen på tur i dybet og gå gennem evolutionsstadier fra vandmand til supermand, vende en søstjerne på vejen og fange søuhyrets hale.

Læs hele programmet på legeskibet.dk.

Hvad: Legeskibet
Hvor: Reffen, Refshalevej 167 A, Kbh K
Hvornår: 26. til 29. september

Eventyrdronningen. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

Dronningen udstiller på Christian Vlll’s palæ

I denne uge åbnede Dronningens nye udstilling, Eventyrdronningen, på Amalienborgsmuseet. En udstilling bestående af en række af Dronningens egne kostumer og scenografier, der både viser eventyrets betydning i Dronningens liv samt de kendte klassikere som figurer fra eventyr som Tommelise, Fyrtøjet, Nøddeknækkeren og Askepot.

I selve udstillingen går man fra rum til rum i Christians Vlll´s palæ. Det første rum er Inspirationsrummet, hvor der er fokus på de visuelle kilder, der har inspireret Dronningens arbejde med scenografier.

Herefter fortsætter man til rummet Udklædning, der gennem fotos fra bl.a. Dronningens barndom viser den kongelige families tradition for at klæde sig ud. Besøgende kan også selv prøve at folde papirhatte efter Dronningens design.

Hvad: Eventyrdronningen
Hvor: Christian Vlll´s palæ, Amalienborgmuseet, Amalienborg 27, Kbh K
Hvornår: 27. september til 19. maj 2019

Foto: PR.

Danmarks største spillefilmfestival

I disse kolde efterårsdage er det oplagt at søge ly for regn og kulde i byens biografer, og fra torsdag 27. september til onsdag 10. oktober er der ekstra mange gode film at se. Filmfestivalen Cph:Pix viser nemlig 181 spillefilm rundt omkring i København.

Programmet byder på film for både store og små, og du kan se alt fra »Bennys Badekar« i sing-a-long-version til den dobbelte Oscar-vinder Asghar Farhadis drama »Everybody Knows« med Penélope Cruz og Javier Bardem i hovedrollerne.

Se hele programmet på cphpix.dk.

Hvad: Cph:Pix
Hvor: Flere steder i byen
Hvornår: 27. september til 10. oktober

Foto: Erik Refner.

Kunst og æbler

I den historiske barokhave, der hører til kunsthallen Gl. Holtegaard, fejres årets æblehøst søndag eftermiddag. Arrangementet er for hele familien, og man kan bl.a. smage og købe forskellige æblelækkerier, gå på skattejagt i haven, se en teaterforestilling og komme på kunstvandring i de grønne omgivelser.

Desuden er der koncert med Alberte Winding & Andreas Fuglebæk, og forfatter og billedkunstner Amalie Smith læser op fra sit værk »Et hjerte i alt«.

Det koster 65 kr. for voksne at deltage, mens børn under 18 år kommer gratis ind.

Læs mere om æbledagen og se hele programmet her.

Hvad: Æbledag på Gl. Holtegaard
Hvor: Attemosevej 170, 2840 Holte
Hvornår: Søndag 30. september kl. 12-16

Loppemarked på Bryggen

Hvis vejret ellers holder, er loppemarkedet på Islands Brygge et af byens oplagte steder at finde gode sager i de ikke færre end 150 stande, som er opstillet langs vandet på kajen ved kulturhuset.

Markedet, som er et af Københavns største udendørs, er blandt andet kendt for at have et godt udvalg af bøger, interiør, keramik, legetøj, børne- og voksentøj.

Markedet på søndag er et af de sidste, der afholdes, inden der lukkes for sæsonen, så hvis man lige skal nå af få shoppet de sidste vintagefund, inden kulden rigtig sætter ind, kan man med fordel smutte forbi Kulturhuset på Islands Brygge i weekenden.

Hvad: Loppemarked på Bryggen
Hvor: Kulturhuset Islands Brygge, Islands Brygge 18, København S
Hvornår: Søndag 30. september kl. 10-17