Guide: Det skal du opleve på Copenhagen Photo Festival

Fra d. 2.-12. juni er der Copenhagen Photo Festival i København. Men et massivt program, kan det være svært at overskue, hvor man skal starte. Vi har teamet op med folkene bag festivalen, der har plukket en række oplevelser, som man ikke bør gå glip af. Læs med her.

Størstedelen af festivalen er centreret omkring Photo City, der består af Museumsbygningen, KW3 og Bremerholm Transformerstation på Østerbro.

Den Censurerede Udstilling

Den Censurerede Udstilling, der består af fotoværker udvalgt fra et open call. Fotografierne er udvalgt af en jury bestående af kunstkritiker Matthias Borello, gallerist Banja Rathnov og fotograf Trine Søndergaard. Festivalen har i år modtaget omkring 1.200 værker fra 100 fotografer fra 16 lande. Det endelige udvalg er skåret ned til 84 værker af 20 fotografer. På udstillingens sidste dag bortauktioneres et udvalg af værkerne ved en særlig afslutningsevent i samarbejde med Bruun Rasmussen Kunstauktioner, hvor alle kan deltage.

Hvad: Den Censurerede Udstilling
Hvor: Museumsbygningen, Kastelsvej 18, 2100 København Ø
Hvornår: 2. - 12.- juni. Dagligt åbent 11-18, onsdag den 8. juni: dog 13-21


Picture the Music

Musik skaber billeder. Musik skaber minder. Musik handler om følelser. Musik er fotogent.Musikken er meget mere end koncerter – den er i hørebøfferne under dynen, på cyklen med celloen på ryggen, i orkestergraven, i dansen mellem dine bedsteforældre og hos barnet, der får sin første guitar.

I det der er blevet det største danske projekt for musikfotografi nogensinde, har Copenhagen Photo Festival igennem de seneste tre år opfordret alle danskere til at fotografere deres musikoplevelser. I år vises sidste del af Picture the Music på fotofestivalens centrum Photo City i Bremerholm Transformerstation.

Hvad: Picture the Music
Hvor: Bremerholm Transformerstation, Bremerholmen 6, 1069 København K
Hvornår: Dagligt åbent 11-18, onsdag den 8. juni: dog 13-21


Elena Chernyshova - Days of Night – Nights of Day

Bremerholm byder også på lidt af et scoop, når festivalen præsenterer den russiske Elena Chernyshovas betagende fotos fra serien “Days of Night – Nights of Day”. Fotografen har opholdt sig i minebyen Norilsk i det nordligste Rusland – en af verdens mest forurenede byer, hvor gennemsnitslevealderen ligger godt 10 år under resten af den russiske befolkning. Her titter solen kun frem tre måneder om året, så lyset spiller en helt særlig rolle for indbyggerne. Hverdagen i Norilsk har Chernyshova dokumenteret med poesi og skarphed, og nu kan man for første gang opleve disse fascinerende fotos i Danmark.

Hvad: Days of Night – Nights of Day
Hvor: Bremerholm Transformerstation, Bremerholmen 6, 1069 København K
Hvornår: Dagligt åbent 11-18, onsdag den 8. juni: dog 13-21


Dobbelt op på åbningsfester

Ikke bare én, men to åbningsfester er i vente, når hele fotofestivalen åbner med et brag. Torsdag starter festlighederne i Museumsbygningen, når Den Censurerede Udstilling løfter sløret for de 84 udvalgte fotoværker. Herefter fortsætter ferniseringen med Dj Gul og drinks i villaen KW3, hvor udstillinger af Lars Just, Nathalie Daoust, PUTPUT og LensCulture indvies. Fredag er fokus på Bremerholm

Transformerstation i Indre By med åbninger af udstillingerne af Andreas Olesen, Daniele Sambo, Frej Rosenstjerne, Elena Chernyshova og den endelige kulmination på det 3-årige musikfotoprojekt Picture the Music. De to bands Aksglæde og She Drives kigger forbi, og der er sørget for godt til maver og ganer.

Hvad: Grand Opening Photo City
Hvor: Museumsbygningen, KW3 og Bremerholm Transformerstation
Hvornår: Torsdag den 2. og fredag den 3. juni


Fokus på samtidsfoto

I år arrangerer festivalen et heldagsseminar med fokus på samtidskunstfotografiets tendenser præsenteret af en række førende internationale og danske forskere, eksperter og fotografer. Blandt deltagerne er kunstner Ebbe Stub Wittrup (DK), kunstfotograferne Ulrik Heltoft (DK) og Kent Klich (SE), pressefotograf Paul Lowe (UK), lektor fra Københavns Universitet Mette Sandbye samt fotograf og Professor of Photograpy, University of Westminister David Bate (UK).

Hvad: Tendencies in Contemporary Photography – heldagsseminar på Det Nationale Fotomuseum
Hvor: Det nationale fotomuseum, Det Kongelige Bibliotek, Søren Kierkegaards Pl. 1, 1221 København
Hvornår: Torsdag 9. juni:


Bliv eminent til Instagram

Få tips og tricks af instagram-kendis Bobby Anwar, når Canon inviterer til en insta-walk og workshop langs Photo City-ruten. Der bliver rig mulighed for at tage gode shots undervejs, og småopgaver, gode vinkler og udfordringer vil blive trukket op af hatten af den drevne instagrammer.

Det Nationale Fotomuseum byder også på ny instagram-inspiration, når Julie Boserup, der er den ene billedkunstner bag den aktuelle udstilling 'Vi byggede et hus' om arkitektur og fotografi, afholder workshop. Her fortæller hun om, hvordan hun selv bruger instagram som kitsebog i sin kunstneriske proces.

Hvad: Insta-walk og workshop
Hvor: Photo City kl. 11-14
Hvornår: Torsdag 11. juni


Byd på et fotoværk

Efter debatten om foto og markedsvilkår får nye og gamle kunstsamlere mulighed for at erhverve sig ung håndplukket fotokunst, når det er tid til auktion. Værker fra Picture the Music og Den Censurerede Udstilling sælges til højestbydende, og under festivalen er det muligt at lægge bud online på www.bruun-rasmussen.dk. På auktionsdagen overføres buddene fra nettet til live-auktionen i udstillingen, og Bruun Rasmussen Kunstauktioner svinger hammeren over de udvalgte værker.

Hvad: Auktion over DCU og Picture the Music med Bruun Rasmussen
Hvor: Photo City,  Museumsbygningen, Kastelsvej 18, 2100 København Ø
Hvornår: Søndag 12. Juni 16-18.

Find det fulde program for festivalen her