Guide: De 7 sjove kælkebakker

Se her, hvor du kan få fart under kælken.

Foto: Jens Thaysen

Amager Fælled

Foto: Anders Mikkelsen.

På Amager Fælled er der masser af plads til, at ungerne kan spæne rundt og fyre krudt af. Og så er her gode kælkebakker, hvor man kan tilbringe timevis med leg i sneen.

Søndermarken

Søndermarken med egern Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Henriksen.

I Søndermarken er der også gode kælkemuligheder for både børn og voksne, der elsker kildren i maven. Her er nemlig hele to kælkebakker. Den ene med bump og fart på, og den anden mere børnevenlig og knap så stejl til de mindre på 2-4 år.

Frederiksberg Have

Frederiksberg Have m gæs Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann.

Foran slottet i Frederiksberg Have er der godt at kælke, når temperaturen går under nul-punktet. Bakkerne her og i Dyrehaven er dem, hvor man kan få allermest fart på kælken. Så er du til fart over feltet, bør du satse på Frederiksberg Have.

Valbyparken

Foto: Kristian Sæderup.


På naturlegepladsen i Valbyparken kan du også tage dig en tur på kælken.

Ørstedsparken

Vinter i Ørstedsparken. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andreas Hagemann Bro.

Både børn og voksne myldrer også ind til bakken ved søen i Ørstedsparken og rutcher med glade hvin ned ad bakken. Her er bakkerne dog ikke så lange, men de er til gengæld stejle, så man skal passe på ikke at få for meget fart på kælken og ende i søen - medmindre den er bundfrossen, så er det kun sjovt at kure afsted ud på isen.

Østre Anlæg

Foto: Torben Christensen.

I Østre Anlæg lige bag Statens Museum for Kunst er der også mulighed for at muntre sig på den børnevenlige bakke.

Dyrehaven med hjortevandring Fold sammen
Læs mere
Foto: Jan Jørgensen.

Dyrehaven er et stort kælkeparadis, som altid tiltrækker mange kælkeglade mennesker om vinteren, hvor haven kun bliver endnu smukkere i et snedækket landskab.