Guide: De 7 på Blågårdsgade

På Blågårdsgade kan du både drikke kaffe, vin, øl og mango-lassi samt gå på opdagelse i vinyler og rockmusik. Her er syv af vores favorit-spots på Nørrebros hyggelige gågade.

Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Populært hangout med Nørrebro-puls til salg

Foto: Else Bjørn.

På Blågårdsgade findes blandt andet Props Coffee Shop. Læn dig tilbage og nyd en kop kaffe eller en kold øl til lyden af pulserende Nørrebro. I weekenderne er der tæt af mennesker, for mange lokale fra Blågårdsgade-området og gæster holder til her. Du kan for øvrigt pludselig blive bedt om at rejse dig og finde en anden plads, for det er ikke kun drikkevarer, der er til salg - det er inventaret også.

Byens hyggeligste rockbar

Foto: Ida Guldbæk Arentsen.

Er du til rock 'n' roll og kolde øl? Så er Escobar et besøg værd. I en kælder på den livlige Blågårdsgade ligger en af Københavns bedste rockbarer. Du kan svinge forbi Escobar allerede fra kl. 19, hvis du trænger til at få dig en bajer og et skud rock 'n' roll, og som aftenen skrider frem, bliver stemningen mere og mere festlig i takt med, at flere af stamgæsterne dukker op.

»En tank vin, tak!«

Foto: PR.

På Blågårdsgade kan man gå ind på en vinbar og sige »En tank vin, tak«. Man kan selvfølgelig også bare nøjes med en flaske. Eller et glas. Og man kommer ikke engang til at slippe særlig mange penge for det. Hvis man kan undvære de hyggelige rammer, kan man også tage vinen med hjem.

Lækkerier fra Asien

Foto: Camilla Stahlschmidt.

Oven på Escobar ligger det lille spisested Curry Nation. Her er mottoet "Keep calm and curry on," og du kan boltre dig i hjemmelavede favoritter fra Indien, Vietnam, Thailand og Pakistan.

Afslappet Nørrebro-stemning på Harbo

Harbo Bar er endnu en af Blågårdsgade meget populære steder. I vintermånederne er der stuvende fuldt inden døre, og i varmt sommervejr er der dobbelt så mange mennesker på de udendørs bænke, som de er beregnet til - her opstår der hurtigt gadefeststemning. Øl og kaffe serveres til overskuelige priser, og enhver drik er tilsat afslappet og uformel Nørrebro-stemning.

Støvede skiver i analog biks

Stemningsfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: Johannes Eisele, Scanpix.

Det er ikke i denne pladebutik, du finder den nye fra Beyoncé. Hos Insula Music kan du dykke ned i de hemmelige mesterværker, eventuelt guidet af butikkens entusiastiske og hjælpsomme ejer. Her sælges også stadig kassettebånd, magasiner og cd'er - hvem sagde, at analog død? Ikke hos Insula Music.

Store fadøl og musik med god samvittighed

På Café Blågårds Apotek ordineres der store fadøl, højt humør og musikalske indslag til gæsterne. Mandag er jazzjamaften, onsdag er der sangskriveraften og i weekenderne bliver posen rystet med blandede musikgenrer. Cafeen er non-profit, og dine penge går til udvalgte sociale projekter.