Guide: De 7 i Sydhavn

Sydhavn rykker. Se her, hvor du skal drikke kaffe, spise romkugler, gå til koncert og gå på opdagelse.

En romkugle fra Sydhavnsbageriet er et must. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martha Greve Jørgensen

Sund snaskemad hos Calories

Foto: Martha Greve Jørgensen.

På Sluseholmen 38 lyser den orange takeaway-restaurant "Calories - Healthy Fast Food" op mellem grå og brunlige boligblokke. Stedet har eksisteret i knap et år, og i den tid er der både blevet serveret sunde shakes til motionisterne, burger til de tømmermændsramte og is til de solskoldede badegæster.

Bliv kaffebuddies med Mozart

Foto: Ditte Ingemann .

Wulfie, Wålfie og Wolfie. Den nyåbnede kaffebar på Mozarts Plads har mange kære kaldenavne. Det er 25-årige Lasse Skjønning Andersen – bedre kendt som manden bag Grød – der har kastet sin kærlighed over Sydhavn og åbnet den populære kaffebar, som sætter kvalitet og økologi i højsædet.

Københavns oversete åndehul

Foto: Martha Greve Jørgensen.

Vestre Kirkegård er ikke bare et af Københavns mest ukendte åndehuller - det er også et af de største. Der er masser af smuk og velbevaret natur at gå og løbe i på Vestre Kirkegård, men også en masse kultur og historie at berige sig med.

Mit kongerige for en romkugle

Foto: Martha Greve Jørgensen.

Sydhavnsbageriet har eksisteret i snart 5 år. I den tid har stedet både forsynet Sydhavnens beboere med friskbagte boller, sødt wienerbrød og sidst, men ikke mindst, tandvædende romkugler. En stor hjemmelavet en af slagsen koster blot en rund tier.

Sydhavns kulturelle hjerte

Foto: Martha Greve Jørgensen.

Billige koncerter, poesiaftener, pub quiz og sømandsyoga. Der findes mange spændende tilbud for lokale og københavnere i Karens Minde Kulturhus i Sydhavn, som er et af byens få selvejede kulturhuse.

Riccos Kaffebar version 2.0

Foto: Martha Greve Jørgensen.

Riccos kaffeimperium har fingeren på pulsen og ved, hvor tingene sker. Derfor har Riccos netop slået dørene op til endnu en kaffebar i hjertet af Sydhavn på Sluseholmen, hvorfra der serveres kopper fulde af flydende sort guld.

Så tag dog og hop i havnen!

I svinget ved Teglholmshavnen flyder nogle trækonstruktioner på pontoner og danner ”Koralbadet”, som er Sydhavns svar på et havnebassin i byen. Bassinet er blevet et hjertebarn i bydelen og bruges flittigt både sommer og vinter.