Guide: De 5 nye vinbarer

Proppen sidder løst i København, og der bliver fyldt godt op i byens vinglas i øjeblikket. Her er et overblik over fem gode vinbarer, der er åbnet i København.

121087753.jpg

Ancestrale

Foto: Niclas Hechmann.

Erfarne kræfter fra 108, Noma, Radio, Studio og Ved Stranden 10, har slået sig sammen i den nye vin- og spisebar i Oehlenschlægersgade 12 midt på Vesterbro.Hovedfokus er vine lavet med sund fornuft, mad til fornuftige penge samt en afslappet stemning. Der er 200 forskellige slags i kælderen og de fleste af vinene sælges på glas.Ancestrale er indrettet lyst i nordisk stil med et stort høj-træbord i midten, men også med et smukt klassisk apotekerloft til at give stemning.

Nærvær

Foto: PR.

Nærvær på Krøyers Plads er en kombineret vinbar og gourmetrestaurant. Hvis man vil spise godt, sidder man inde i den lidt hemmelige restaurant, og man kan således sagtens bare droppe forbi til et glas vin på en af byens smukkeste adresser med fødderne i vandkanten.Smukt placeret lige ud til vandet ligger Nærvær i det nye byggeri med umanerligt højt til loftet, men smagfuldt indrettet i moderne hygge-industriel-stil med masser af grønne planter, dybe velourstole og dæmpet belysning.Vinbaren koncentrerer deres fokus på Spanien, Italien og Frankrig, men udvalget er bredt. Maden i vinbaren serveres som små retter - der er 6-8 forskellige retter hver dag, der flyder i en lind strøm fra køkkenet, samt charcuterie og oste.

Cork Vinbar

Foto: Adam Garff.

Cork er Frederiksbergs vinøse vandingshul. Her er hyggeligt og alligevel store ambitioner bag baren.Herinde kan man, blandt masser af kork, få dækket sin vinøse behov for både traditionelle, moderne og mere ”funky” stilarter. Fællesnævneren er dog, at alle vine er lavet af vinbønder, hovedsageligt fra Europa, der selv har fået jord under neglene i processen. Favoritterne bliver udvalgt til vinbaren, og så tilbyder Cork altid mindst 30 af dem på glas (ca. 65-150 kr.)Cork er mestendels en vinbar, men serverer også lidt forskelligt at spise. “Corks kolde” er lidt som en dagens ret, bortset fra den istedet for at skifte dagligt, skifter efter hvilke råvarer der er i sæson. Så den kører typisk et par uger ad gangen.

Beviamo

Beviamo er italiensk og betyder 'lad os drikke'. Og det kan man så ellers gøre i de nyrestaurerede lokaler på Nordre Frihavnsgade 58, som udover masser af italiensk vin fra små producenter, mange af dem flasker ejeren, Jesper Remo, selv har støvet op og importeret hjem.Han har også importeret den italienske skik med, at til vin hører der naturligvis også lidt mad, så til hvert glas får man også serveret ”stuzzichinier” - altså små hapsere som går godt til vinen.Skulle man have mere end bare den lille sult med på Beviamo, kan man hoppe ombord i et lille menukort, der altid tilbyder tre forskellige antipasti til en flad 50'er. Eller dagens ret til 125 kr.

Barril

Foto: PR.

Teamet bag Barril i Helgolandsgade lige ved Hovedbanegården har tidligere ejet Restaurant KUL i Kødbyen, og altid haft en drøm om at eje en vinbar, og især en med fokus på Spanien. Så på Barril har de udset sig mange spanske guldvæsker nøje udvalgt på Den Iberiske Halvø. Jo, jo bevares, man kan selvfølgelig også smage italienere, tyskere, franskmænd og australiere, men hovedfokus er altså på Spanien - samt deres anden store kærlighed - nemlig californiske Pinot Noir-vine. (Ja, den Miles næsten har et kærlighedsforhold til i Oscarvinderen Sideways fra 2004)Barril har ca. 30 vine på glas hver dag – priserne svinger fra mellem 65 og 225 kr. pr. glas, så der burde være noget for enhver smag og anledning.