Guide: De 5 gode gådespil i København

De såkaldte »live escape room«, hvor man i et lukket rum og på tid skal løse en række opgaver som hold, hitter i hele verden. København har også et rigt udvalg – her er fem gode til børn over 12 år.

Foto: Rasmus Kramer Schou
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Leg Olsen Banden

Timequest ligger i en kælder lige ved Nyhavn og var en af de første herhjemme til at introducere genren for det danske folk. Timequest har fem forskellige rum, man kan spille. Der er ’Bomben’, hvor man med sved på panden skal demontere en bombe, inden den springer. Der er ’Banken’, hvor man skal stjæle en diamant i en bankboks i bedste Olsen Banden stil. Så må I også selv bestemme, hvem der skal sige ’skidegodt’ flest gange.

Der er også ’Laboratoriet’, hvor man skal slippe ud af laboratoriet. Og så er der den oplagte date-mulighed ’Prison Break’ - for 2 personer - hvor man bliver ført ind i en lille fængselscelle koblet sammen i håndjern og med bind for øjnene og skal slippe ud. Og så er der ’Bedrag’ - hvor DR og Timequest i samarbejde har åbnet to ensartede tematiserede rum, hvor man selv kan komme til at stå i nogle af de dilemmaer, som hovedpersonerne i DRs dramaserie ’Bedrag’ er endt i.

Hvad: Timequest
Hvor: Lille Strandstræde 20, 1256 København K

En tur til Wien

Foto: PR.

Escape Room på Østerbro har et enkelt gådefuldt rum, man kan give sig i kast med. Historien I skal gennemføre har gjort jer til professorer, der er rejst til Wien, til et hastemøde med den gamle historieprofessor Johan Klosterberg. Eneste besked er, at han i al hast har brug for jeres hjælp, og at han har informationer, der vedrører en række hemmelige broderskaber, som I gennem årevis har forsket i.

Ved ankomsten til hans adresse opdager I, at noget er helt galt. Døren til lejligheden er åben, men Professor Klosterberg er væk. På døren hænger en nøgle i snor, samt en seddel med skriften “Klædeskabet i soveværelset!”. I går til soveværelset, åbner det låste klædeskab, og træder ind i et rum. Nemlig et skjult arbejdsværelse fra 1900-tallet med tunge loftsbjælker, parketgulv, og noget der ligner billeder af Einstein, Beethoven, Newton og Leonardo Da Vinci. Idet I træder ind i rummet, tænder et tv, der hænger på væggen.

Hvad: Escape Room
Hvor: Aldersrogade 6A, 2100 København Ø

Flygt fra seriemorderen

Foto: PR.

Lige ved Grønningen og Esplanaden ligger Mystery Room. De har to forskellige spil, man kan give sig i kast med, og som i alle mystery rooms er her indrettet med ledetråde, nøgler og rekvisitter der måske/måske ikke skal bruges i jagten på at løse en gåde. Nøgler og hængelåse man ikke kan hitte ud af. Men midt i al forvirringen er det sjovt, og giver helt sikkert masser af samtale resten af dagen.

I ’The Killing Room’ er en seriemorder løs i København. Han har spærret jer inde i sin kælder ved Esplanaden, for at teste jeres instinkt og intelligens. Løs gåderne og slip ud i tide. I har en time. I ’The Lab’ bliver man låst inde i et hemmeligt laboratorium ved Esplanaden. I er nu en del af et mystisk eksperiment og har en time til at knække koderne og slippe ud. I Mystery Room betaler man per person, og skal minimum være 4 deltagere i The Lab og minimum 6 i The Killing Room.

Hvad: Mystery Room
Hvor: Hammerensgade 6, 1267 København K

Forsvundne mennesker

Foto: Rasmus Kramer Schou.

Clockedin ligger midt i Indre By og har to forskellige rum at spille. ’John Monroes detektiv kontor’, hvor privatdetektiven John Monroe for nyligt er fundet død i sit kontor. Politiet har konstateret, at han er blevet myrdet. De har sikret og aflåst gerningsstedet, men vil ikke foretage sig yderligere – mistænkeligt. Du og dit team er nu de eneste, der kan løse sagen, og I har kun 60 minutter, inden politiet ankommer for at rydde kontoret.

Man kan også prøve ’Jack Travis & de hemmelige lagerrum’, hvor den berømte eventyrer og arkæolog Jack Travis er forsvundet på mystisk vis. Inden da opsporede han uvurderlige arkæologiske genstande og gemte dem i sine hemmelige lagerrum. Heriblandt de berømte og mytiske runesten. Målet er at finde de fem sten, som ifølge legenden giver ejeren sand visdom og evigt liv. I har 60 minutter til finde dem, knække koden til sikkerhedssystemet og undslippe, inden lageret selvdestruerer.

Hvad: Clockedin
Hvor: Brolæggerstræde 6, 1211 København K

Dødssynder

Foto: PR.

Hos Brain Game i Gothersgade er der tre forskellige rum, man kan spille: ’Seven’, hvor du kommer ansigt-til-ansigt med dine egne svagheder og din egen passion. Du møder vrede, lyst, dovenskab, misundelse, grådighed, ødselhed og stolthed. Kan du modstå de syv dødelige synder og blive frelst? Husk, at Skærsilden lurer lige rundt om hjørnet. Der er også ’Lost Symbol’, hvor Dr. Philip Talbot, berømt professor og symbolist, forsvandt uden spor, og man skal afkode alle de krypterede meddelelser inden 60 minutter, og slippe ud af den fortabte verden af mystik og symbolisme.

I ’Den Sidste Passager’ tager vi tilbage til 1934, hvor midnatstoget fra København begynder dens rejse mod Prag. Da toget ankommer i Prag opdager personalet, at der er en passager, som aldrig er noget frem til endestationen. Den sidste passager er fundet myrdet i sin kupé. Find alle ledetrådene, løs mysteriet, afslør morderen og slip ud fra offerets kupé inden de 60 minutter løber ud.

Hvad: Brain Game
Hvor: Gothersgade 35, 1123 København K