Guide: 8 oplevelser i efterårsferien

Der er masser af sjov for både små og store i efterårsferien rundt omkring i byen. AOK har samlet otte af de bedste her.

Dansk Arkitektur Center. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen

Den med Lego

På Dansk Arkitektur Center kan også de helt små være med, bare de kan sætte to legoklodser sammen eller skille dem ad. I efterårsferien er der nemlig familieworkshop, hvor temaet i år sætter fokus på kæmpe konstruktioner som den Den Kinesiske Mur, De Egyptiske Pyramider og Empire State.

På workshoppen kan både børn og voksne bygge løs og slippe fantasien fri i alverdens lego.

Ud over familieworkshops er der også aften-arrangementer »Lego Night« kun for voksne, hvor de kan udleve deres indre arkitektdrømme. Her kan man designe og bygge arkitektur i selskab med gode venner under temaet »MegaStructures«. Ud over masser af klodser bydes der også på kolde øl og musik.

Hvis man deltager i en eller flere workshops, får man også fri adgang til DACs store efterårsudstilling »Ove Arup and the Philosophy of Total Design«, hvor man bl.a. kan opleve den danske ingeniør Ove Arup og hans ingeniørkunst som f.eks. Centre Pompidou i Paris og Operahuset i Sydney.

Læs mere her.

Hvad: Familieworkshop, Leg Lego Arkitekt
Hvor: Dansk Arkitektur Center i BLOX, Bryghuspladsen 10, 1473 København K
Hvornår: 13. oktober til 21. oktober i tidsrummet: 11-13 og 13.30-15.30.
Hvor meget: Billet voksen 115 kr., barn (under 18 år) 95 kr., 1 barn og 1 voksen 210 kr., børn under 4 år deltager gratis, men workshoppen anbefales til børn fra 5 år.

Krigsmuseet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Büro Jantzen.

Den med hemmelige spioner

På Krigsmuseet kan børn i efterårsferien komme i lære som spioner under Den Kolde Krig.

På spionskolen lærer de bl.a. at snige sig ind bag fjendens linjer, finde en hemmelig sovjetisk militærbase og holde et vaskeægte våben fra Den Kolde Krig, som er hentet frem fra Krigsmuseets magasiner.

Spionaspiranterne skal igennem syv hele træningsposter, inden de er klar til at arbejde undercover i Sovjetunionen.

Når man har købt billetten til »I lære som spion«, får man også adgang til Krigsmuseets andre udstillinger. Man kan bl.a. opleve livet som dansk soldat i Afghanistan i udstillingen »Den Fjerne Krig«, der er bygget op som en dansk militærlejr i Afghanistan. Man kan også dykke ned i historierne om Danmarks krige de seneste 500 år og udforske livet til søs i udstillingen om den danske flåde.

Læs mere her.

Hvad: Efterårsferie på Krigsmuseet
Hvor: Krigsmuseet, Tøjhusgade 3, 1220 København K
Hvornår: 15.-19. oktober kl. 12-15 (sidste start kl. 14.15)
Hvor meget: 50 kr. for børn, 75 kr. for voksne

Den med eventyr                                                   

I efterårsferien hyldes arkæologer, historiejægere og eventyrere på Nationalmuseet, når den står i eventyrets tegn med beduintelte, leopardskind, skildpaddeskjold, udstoppede aber, røverhistorier og ekspeditioner til det ukendte.

Her kan man bl.a. mød Danmarks vildeste opdagelsesrejsende og tage på ekspeditioner til det ukendte. Hver dag fortæller en eventyrer eller en forsker om en rejse til de fjerneste egne af verden - som historierne om moderne guldgravere i Alaska, om en rejse ind i regnskovens tåge til forladte tempelbyer, om jagten på piraten La Buze’s sørøverskat, om en elefantbørnehave i Sydøstasien og mange flere.

I museets haver kan man opleve alverdens eventyrgrej, når 25 medlemmer fra Eventyrernes Klub udstiller deres sager fra diverse rejser.

I Nationalmuseets egmonthal kan man også opleve det syv meter høje billede fra historiske ekspeditionseventyr og meget andet.

Læs mere her.

Hvad: Nationalmuseet
Hvor: Ny Vestergade 10, 1471 København K
Hvornår: 13. til 21. oktober kl. 10-17

Tivoli. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt.

Den med Halloween midt i byen

Den er svær at komme udenom og er blevet en gedigen klassiker. En tur til Halloween i Tivoli er oplagt, især i efterårsferien. Mere end 20.000 græskar er sat op i haven, og spindelvæv og skeletter er med til at skabe den helt rette stemning.

I år kan man, hvis man tør, besøge Det Hjemsøgte, som er et hus under den gamle Rutschebane, som gæstes af en række skuespillere, der sørger for uhyggen.

Traditionens tro er der også DM i Kæmpegræskar. Det finder sted 13. Oktober.

Læs mere her.

Hvad: Halloween i Tivoli
Hvor: Tivoli
Hvornår: 12. oktober til 4. november
Hvor meget: Entre 120 kr. Børn under tre år kommer gratis ind.

Foto: PR.

Den med hofskolen

I efterårsferien kan man komme på hofskole på Rosenborg Slot. Her mangler Frederik 4. nemlig adelsfolk til sit hof. Derfor kan man i hele efterårsferien deltage i familieaktivitet hver dag, hvor man igennem historiske fortællinger og aktiviteter bliver indviet i, hvad det kræver at blive en del af hoffet.

Man hører bl.a. om Frederiks 4.s oldefar, Christian 4., der byggede slottet som sommerhus og gik i blodig krig mod svenskerne og mistede sit ene øje. Og i Riddersalen øves der i at gå, bukke og neje korrekt, som en rigtig hofdame eller hofherre. Og hvis man heldig, får man lov til at lave sit helt eget våbenskjold.

Læs mere her.

Hvad: Frederik 4.s hofskole på Rosenborg
Hvor: Øster Voldgade 4A, 1350 København
Hvornår: 13.-21. oktober kl. 11-12.30
Hvor meget: 110 kr. For voksne og gratis for børn under 18 år

Den med kreativitet

Arken inviterer også indenfor i uge 42, hvor der både er efterårsferie workshop for børn i alderen seks til 12 år samt voksne. Her er der masser af muligheder for at udfolde sig kreativt bl.a. ved at tage udgangspunkt i museets aktuelle særudstilling J.F. Willumsen – Farver & striber.

Først bliver udstillingen vist frem af en af Arkens undervisere, der fortæller om Willumsens ideer bag billedserien. Dernæst kan børnene udfolde sig i værkstedet Kreativ ved at sammensætte deres egen Willumsen-fortælling f.eks. som en tegneserie.

Læs mere her.

Hvad: Efterårsferie på Arken
Hvor: Arken Museum for Moderne Kunst, Skovvej 100, Ishøj
Hvornår: 16. til 20. oktober kl. 14.30-16.30.
Hvor meget: 150 kr. for voksne og 30 kr. for børn

Den med månen

På Louisiana kan både voksne og børn opleve den nye store efterårsudstilling, som handler om månen, dens fascinationskraft, rolle og betydning for mennesket.

I Børnenes Hus kan ungerne også prøve astronautdragter, bygge rumraketter, bage snobrød med månestøv, forme måneskulpturer, male måneskin samt udforske de forskellige magiske motiver og teknikker, der knytter sig til Månen.

Værksteder og omvisninger er gratis.

Læs mere her.

Hvad: Oplev Månen på Louisinana
Hvor: Gammel Strandvej 13, Humlebæk
Hvornår: Hele efterårsferien, undtagen mandag.
Hvor meget: Voksne 125 kr. og børn gratis.

Foto: Sarah Christine Nørgaard.

Den med dyrene

I efterårsferien er der fokus på dyrepassernes arbejde i Zoologisk Have. Her kan man møde dyrepasserne og høre dem fortælle om dyrene, og som noget helt særligt kan man komme med ind i rovdyrsstaldene og komme tæt på de lidt farlige dyr.

Zoolab, som er stedet, hvor børn i alle aldre kan lære mere om dyr og selv gå på opdagelse, har også åbent i efterårsferien. Her kan de mindste besøge værkstedshjørner, hvor de bl.a. kan klippe, tegne, støbe gips samt møde mus og krybdyr og lære om pasning af dyr.

Hvad: Efterår i Zoo
Hvor: Zoologisk Have, Roskildevej 32, Frederiksberg
Hvornår: 14. til 21. oktober
Hvor meget: Børn: 100 kr. Voksne: 180 kr.