Guide: 7 gratis oplevelser for børn i vinterferien

Gadeidræt, ansigtsmaling og filmhygge. Vinterferien byder på en lang række gratis oplevelser for hele familien.

Vinterferien har masser at byde på for børn i alle aldre. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup

Bliv en ægte strandprofessor i vinterferien

På Naturcenter Amager Strand handler februar om nysgerrighed. Her kan alle børn komme med på opdagelse i hav- og stranddyrenes verden. Man kan stille alverdens spørgsmål, selv være med til at finde svarene og blive en ægte strand-professor. Der kan bl.a. læres om krabbens og fladfiskens adfærd, man kan lave en strandmagnet, tegne en krabbe og udstoppe en fisk af papir. Skal man med på opdagelse kan man tage med på jagt efter strandens elementer i et stort strand-bingo. Det hele foregår alle lørdage og søndage i februar samt alle ugens dage i vinterferien.

Læs mere her.

Hvad: Bliv en ægte strandprofessor
Hvor: Naturcenteret Amager Strand, Øresundsstien 7, Københavns S
Hvornår: lørdag og søndag hele februar kl. 10-14 samt alle dage i vinterferien (uge 7)


Vinterferie i Absalon

I Absalon på Vesterbro er der et væld af gratis begivenheder i vinterferien. Her kan man bl.a. være med til at lave et stort fælles kridtmaleri mandag 12. februar, hvor der må og skal tegnes på et stort lærred i salen.

Derudover kan man også deltage i eventet Pizza og Perleplader onsdag 14. februar, hvor der hygges med at lave perleplader for både store og små. Der er også forskellige workshops som »Strik din egen karklud«, hvor man kan lave sine egne karklude og lære, hvordan man får gang i strikkeriet.


Sidst men ikke mindst er der også et stort børneloppemarked lørdag 17. februar. Her sælger flere af byens børn ud af legetøj, bøger og andet, som har brug for et nyt hjem. Der er gratis entré til loppemarkedet.

Læs mere her.

Hvad: Absalon i vinterferien
Hvor: Absalon, Sønder Blvd. 73, København V
Hvornår: 10. til 18. februar 2018


Game Streetmekka København. Fold sammen
Læs mere

Gadedag hos Game Streetmekka København

Onsdag 14. februar kan alle børn deltage i forskellige typer af gadeidræt, når Game Streetmekka København, som blev kåret til Byens Bedste for Børn 2017, afholder gadedag i vinterferien. Her kan man bl.a. prøve parkour, dance workshop, street soccer workshop, panna turnering og street basket workshop. Derudover vil der også være forskellige street-aktiviteter som kæmpe Twister, Fifa 18 og bordtennis.

Hvis sulten melder sig under alle aktiviteterne, kan der købes falafel og durum til billige priser samt kaffe. Dagen er ganske gratis - man dukker bare op og tilmelder sig de forskellige aktiviteter på dagen.

Læs mere her.

Hvad: Gadedag i Game Streetmekka København
Hvor: Enghavevej 82D, København V
Hvornår: 14. februar kl. 12-15


Hodja fra Pjort i Field’s

I vinterferien viser biografen i Field’s den nye animationsfilm, »Hodja fra Pjort«, og i den anledning forvandles den store Metroplads til et sandt eventyrunivers, hvor man bl.a. kan få taget et billede på et flyvende tæppe.

På plan 1 finder man Hodjas eventyrlige legeplads med gratis aktiviteter som Skattejagt, Lær at danse Østen-dans og sidst men ikke mindst kan man også blive sminket som en ægte sultan og få højtlæsning på udvalgte dage.

Læs mere her.

Hvad: Vinterferie i Field’s
Hvor: Field’s, Arne Jacobsens Allé 12, København S
Hvornår: 12. til 24 februar 2018 kl. 12-15


Foto: Emil Hougaard.

Pjerrot i vinterferien

Hver dag i vinterferien mellem kl. 12 og 14 kan man opleve Pjerrot i Frederiksberg Centret. Her vil han trylle og fortælle historier for både store og små. Så tag både mor, far og bedsteforældre med og gøre en familiedag ud af det.

Showet vises på plan 2, hvor der er opstillet bænke og lagt tæpper ud, som de mindste kan sidde på, og så er det ellers bare at råbe »Pjerrot, Pjerrot, kom nu frem«, så dukker Pjerrot op, og showet kan begynde.

Læs mere her.

Hvad: Pjerrot i Frederiksberg Centeret
Hvor: Frederiksberg Centeret, Falkoner Allé 21, Frederiksberg
Hvornår: Lørdag 10. februar til søndag 18. februar. Hver dag kl. 12 og 14


Skæg med Stauning

Stauning var statsminister i Danmark af to omgange først fra 1924 til 1926 og senere fra 1929 til 1942. Det var bl.a. ham, der besluttede, at alle voksne skulle have lov til at holde ferie, og at børn ikke skulle arbejde så meget. I vinterferien inviterer Arbejdermuseet indenfor, hvor man kan følge i Staunings fodspor gennem forskellige aktiviteter og finde ud af, hvad det vil sige, at være en arbejderdreng, der blev statsminister. Der er gratis entré for børn. Voksne skal dog betale entré.

Læs mere her.

Hvad: Skæg med Stauning
Hvor: Arbejdermuseet, Rømersgade 22, 1362 København K
Hvornår: 10.-18. februar. Alle dage 10-16


Vinterferien har masser at byde på for børn i alle aldre. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup.

Ansigtsmaling i Panduro

I weekenden 9. og 10. februar kan man besøge alle Panduros butikker, der er beliggende i indkøbscentre, og få lagt en flot ansigtsmaling. Man kan bl.a. kigge forbi Fisketorvet, Frederiksbergcentret, Field's, Lyngby Storcenter og Rødovre Centrum. Her står professionelle ansigtsmalere klar, og hvis man efterfølgende skal ud og slå katten af tønden, er det den perfekte mulighed for at få et gennemført fastelavnslook på dagen.

Hvad: Ansigtsmaling i Panduro
Hvor: Alle Panduros butikker der er beliggende i et indkøbscenter
Hvornår: Fredag 9. februar kl. 15-18 og lørdag 10. februar kl. 12-15.


Katten slås af tønden på Statens Museum for Kunst. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

Slå katten af tønden

I år falder fastelavn i vinterferien og som altid er der masser af skøre og sjove fastelavnsfester overalt i byen, hvor man kan slå katten af tønden. De mange arrangementer finder sted fra 10. til 11. februar.

Se vores guide til dem her. Flere af dem er gratis at deltage i.

Guide: Her kan du slå katten af tønden i København