Guide: 6 ting du kan lave på valentinsdag i København

Hvad enten du elsker at fejre kærligheden med din udkårne, dine børn eller dyr, så er det kærlighedens dag på onsdag 14. februar. AOK guider her til en række kærlighedsevents, der også rækker ud over røde roser, hjertechokolade og at stirre sin elskede i øjnene.

Foto: Scanpix

Kagebuffet med dyrevennerne

I Zoologisk Have er det som regel dyrene, der er i fokus, men det er det faktisk ikke på denne valentinsdag. Bevares, du kan da besøge alle dyrene og holde øje med, om der er nye dyreunger på vej, men valentinsdag står i kagens tegn i Zoologisk Have. Her bliver havens selskabslokaler fyldt med masser af kage, og for 159 kr. er der fri kagebuffet med alt det kage, man kan spise. Kagerne leveres fra konditoriet Sweet Valentine. Med i prisen er også kaffe, te og varm kakao. Entré til haven er ikke inkluderet i prisen. Køb billet her.

Hvad: Kagebuffet i Zoo
Hvor: Zoologisk have
Hvornår: 14. februar kl. 14
Hvor meget: 159 kr. pr. person


Lav fine hjemmelavede gaver

På Børnemuseet kan ungerne komme forbi og lave gaver til dem, de holder af. Her kan man vælge, om man vil lave fyldte hjertechokolader eller små hjerteformede sæber. Man kan bare komme forbi mellem kl. 11 og 16. De hjemmelavede gaver pakkes pænt ind, og man kan også skrive en valentinskort til dem, man holder af.

Hvad: Lav en valentinsgave
Hvor: Børnemuseet, Svanholmsvej 3A, 1905 Frederiksberg C
Hvornår: 14. februar kl. 11-16
Hvor meget: 100 kr.


Foto: Asger Ladefoged.

Held i spil eller kærlighed?

På Krudttønden på Østerbro kan man spille sig gennem valentinsdag. Her har Kultur Ø sørget for at pynte Krudttønden op til en helt særlig spilleaften. Her kan man enten komme alene eller tage en date eller gode venner med. Der er sat masser af spil op, og der vil være forskellige spil, hvor der kan være henholdsvis to og fire deltagere med. Måske er det en oplagt mulighed for at møde ny kærlighed?

Find billetter her.

Hvad: Brætspil og hygge
Hvor: Krudttønden, Serridslevvej 2, 2100 København Ø
Hvornår: 14. februar kl. 20
Hvor meget: 60 kr. inkl. et glas øl, vin eller vand


Den amerikanske jazzsanger Nat King Cole giver koncert i KB Hallen sammen med Quincy Jones. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jørgen Bonfils.

Mad og Nat King Cole på Nationalmuseet

Hvis kærligheden skal fejres med masser af jazz, så er dette event på Nationalmuseet et godt bud. Her præsenterer Niels Lan Doky International Jazz Collective sin nye opsætning af Nat King Coles tidløse sange. Man kan bl.a. glæde sig til klassikere som »Route 66«, »Unforgettable«, »Let There Be Love«, »Candy« og »For Sentimental Reasons«. Sangeren, der kan opleves på scenen, er amerikanske Desmond Scaife Jr. Museets resturatør Madkastellet vil sørge for maden, der bl.a. byder på Islandsk laks, vagtel farseret med Karl Johan-svampe og iscreme på polynesisk vanilje og brændte mandler samt marengs. Drikkevarer skal tilkøbes.

Bestil billet her.

Hvad: Unforgettable - en valentinshyldest til Nat King Cole
Hvor: Nationalmuseet, Ny Vestergade 10, 1471 København K
Hvornår: 14. februar kl. 19.30
Hvor meget: 1.295 kr.


Kokkedal Slot. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt.

Fuld gas på romantikken

Skal den have fuld gas til valentinsdag, og vil man gerne gøre det ekstra romantisk med en tur ud af byen, så kan man smutte på hotel. Et af de hoteller, der kunne være et godt bud, er Kokkedal Slot. Her kan man få en overnatning, fire retters menu, kaffe og petit fours, morgenmad og en gave fra hotellet. Prisen er 1.095 kr. pr. person. Læs mere her.

Hvad: Valentinsdag på hotel
Hvor: Kokkedal Slot
Hvornår: 14. februar
Hvor meget: 1095 kr. pr. person


Vinter i Tivoli. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lasse Salling Lasse Salling.

Valentinsdag i Tivoli

Tivoli har for første gang slået dørene op til Vinter i Tivoli. Derfor kan man selvfølgelig også tilbringe valentinsdag i den gamle have. Flere af restauranterne vil i dagens anledning være pyntet op, og man vil kunne finde særlige valentinsmenuer. Hos Cakenhagen kan man nyde en særlig hjertekage og et glas champagne. Trænger man til lidt livemusik, kan man finde det i Nimb-bar og Mazzoli's. Er man til en tur på skøjter, så kan man også besøge skøjtebanen foran Nimb. Haven holder åbent til kl. 22 på valentinsdag.

Hvad: Valentinsdag i Tivoli
Hvor: Tivoli
Hvornår: 14. februar
Hvor meget: Entre til Tivoli 100 kr. for voksne og 50 kr. for børn.