Guide: 6 sjove juleoplevelser for børn

Julehyggen har bredt sig over hele Købehavn og omegn, og der er masser af sjove og stemningsfyldte aktiviteter for de små hele december. AOK har samlet syv af de bedste her.

Foto: Den Blå Planet

Julejagt på Amalienborg

Har du børn i alderen fem til otte år, så er det en god ide at kigge forbi Amalienborg i december. Der er nemlig juleaktiviteter for mindre børn, hvor man kan gå på skattejagt og finde de forsvundne juletraditioner med elefanten Hannibal.

Her kan børnene også lære, hvordan juletraditionerne kom til Danmark og ikke mindst, hvor de stammer fra. De får også mulighed for at tage deres eget hjemmelavede julepynt med, så de kan hænge det op på juletræet, som der senere skal danses om. Til sidst får alle børn Hannibals elefantorden som tak for hjælpen.

Hvor: Amalienborg, Christian VIII's Palæ, 1257 København K
Hvad: Julejagt for børn med elefanten Hannibal
Hvornår: 9., 10, 16. og 17. december kl. 11.15-12.15 og 13. december kl. 15-14.15. og 9. til 10. december kl. 11.15-12.15 og 16. og 17. december kl. 13.15-14.15.


Læs også: Guide: 10 juleting du ikke må gå glip af i København

Julestemning i Zoologisk Have

I Zoologisk Have inviteres der til juleaktiviteter for hele familien. Her kan man møde julemanden og hans rensdyr og opleve julestemning på Naturbasen, i Børnezoo og i Zoolab. Man kan også finde julegaven eller selv give en gave til dyrene i Zoobutikken.

Der er også masser af drillesyge julenisser i Zoo, som har byttet om på skiltene ved dyrene. Hvis man følger nisseruten og indsamler bogstaverne kan man forsøge at finde juleordet og måske vinde et årskort til Zoologisk Have.

Hvor: København Zoo, Roskildevej 32, 2000 Frederiksberg
Hvad: Julehygge i København Zoo
Hvornår: Hele december


Foto: Krugli/Bigstock..

Jul på Christiansborg Slot for store og små

På Christiansborg Slot er der julehygge for store og små. Her er der både børneværksted, teater og historier om de mange forskellige julekager i Danmark.

Når man besøger Det Kongelige Festkøkken, kan man være med til at lave snekugler og høre om, hvordan man førhen forberedte en gallamiddag i anledning af kongens jubilæum.

Når børnene er færdige med at lave snekugler, kan de komme en tur ind i De Kongelige Stalde. Her har kongehusets heste holdt til siden 1744, og det sammen har den hidsige nisse, som børnene kan møde i forestillingen »Staldnissens hemmelighed«. Her fortæller nissen om staldenes historie og de mange pligter i staldene op til Dronningens nytårskur.

7. december kan man også komme med på en omvisning i Det Kongelige Festkøkken, og få historierne om julekagernes oprindelse her i blandt klejner, vaniljekranse, honningkager, jødekager og brunkager. Under arrangementet får man smagsprøver på et udvalg af småkagerne.

Hvad: Jul på Christiansborg Slot
Hvor: Prins Jørgens Gård 1, København K
Hvornår: 2.-3., 9.-10., 16. og 17. december kl. 13-15.45
Hvor meget: 150 kr. for voksne og 75 kr. for børn (4-17 år)


Læs også: Guide: Her kan du gå på julemarked i København

Jul på Frederiksborg Slot

Hvis man vil julehygge uden for byen, er der masser af julestemning på Frederiksborg Slot for både store og små. Her kan man blandt andet få en musikalsk rundvisning på slottet med Frederiksborg Kammerkor, se Prinsesse Miamajas kjole på udstillingen over DRs fem største julekalendere gennem tiden bl.a. Bamses Julerejse, Jul på Slottet og Nissebanden, og sidst kan man komme på Nisseskole, hvor man sammen med slotsnissen Julian kan blive klogere på julen, mens man bevæger sig rundt i museets stuer.

Efter undervisningen fortsætter nissehyggen i Børnenes Danmarkshistorie, hvor man (de nyuddannede slotsnisser) kan lave julepynt.

Alle dage i december kan børnene også prøve kræfter med julesporlegen. Hvor børnene skal holde tungen lige i munden og bruge øjnene, når de løser opgaverne i den store julesporleg.

Slotsnissen Julian er lidt af en drillenisse, og hver dag i december gemmer han sig et nyt sted på slottet. Hvis man finder ham får man en lille julepræmie i museumsbiksen.

Hvad: Jul på Frederiksborg Slot
Hvor: Frederiksborg Slot, Frederiksborg Slot 10, Hillerød
Hvornår: 3., 10. og 17. december kl. 13.30


Rød jul på Den Blå Planet

På Den Blå Planet kan man høre julemusik fra børnekor fra tre kirker, som synger julen ind foran det 4,1 mio. liter store akvarium, Oceanet. De salmeglade kan også glæde sig til Luciadag, hvor Sankt Annæ Skole stemmer i med luciaoptog 13. december kl. 12:30.

De små kan også opleve maskotten Hammerhajen Hik i juleforestillingen »Hammerhajen Hik holder jul«, hvor Hiks bedste venner er forsvundet, og det kan jo aldrig rigtigt blive jul uden ens kære. Derfor må Hik på en ekspedition gennem de dybe have for at finde sine fiskekammerater, så det kan blive jul.

Efter stykket kan børnene gå på hajskattejagt og deltage i en daglig julekonkurrence om et årskort.

Hvad: Rød jul på Den Blå Planet
Hvor: Den Blå Planet, Jacob Fortlingsvej 1, Kastrup
Hvornår: Julekoncert med Flintholm Kirkes børnekor 10. december kl. 13.30, Julekoncert med Tårnby Kirkes børnekor 17. december kl. 13.30, Luciaoptog 13. december kl. 12.30, Børneteater: "Hammerhajen Hik holder jul" vises hver dag i december kl. 11 og Hajskattejagt i akvariet på egen hånd - hver dag hele december.


Læs også: Guide: 10 hyggelige julekoncerter i København

Julebio for de mindste

Empire Bio på Nørrebro fejrer julen med gode julefilm for de små i december. Her kan man bl.a. tag børnene med til to hyggelige december-søndage, hvor loungen omdannes til en julestue med småkager og jule-klippe klister med gamle filmplakater. Man skal dog selv medbringe saks,tape lim oog tape.

I salen vises der kortfilm for de små som »Cirkeline« og »Fanny Farveløs«. Lyset vil være dæmpet i salen, og det er okay at småsnakke og gå ind og ud under filmen.

Hvad: Julebio i Empire
Hvor: Empire, Guldbergsgade 29F, København N
Hvornår: 10. og 17. december kl. 13-15
Hvor meget: 35 kr. Læs mere og køb billetter her