Guide: 5 hyggelige julefilm for børn

December er lig med hygge og ikke mindst julefilm. AOK har samlet en guide med fem julefilm for de små, som også kan opleves ude i byen.

FAR TIL FIRE I BYEN

Hvis man er lidt nostalgisk, bør man tage børnene med ind og se den gamle far til fire film »Far til fire i byen« fra 1956 med Karl Stegger i rollen som far.

I filmen skal Lille Per starte i skole i 1. klasse, hvilket han bestemt ikke er tilfreds med. Og da Far mister sin stilling efter 20 år i firmaet, ser det hele rigtig skidt ud. Derfor må børnene lægge en plan for at redde familieøkonomien, så det også kan blive jul i år. En nat op til jul drømmer Lille Per en sælsom drøm, hvor han tager med en flok nisser til julebal i nisseland.

En klassiker som ikke kan undgå at tænde op under julestemningen.

Filmen vises flere gang i løbet af december, men 16. december er det med børnevenlig introduktion og efterfølgende gratis julestue.

Hvad: Far til fire i byen
Hvor: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Hvornår: 9.december kl. 14.15, 16. december kl. 14, 20. december kl. 16.30 og 29. december kl. 17
Hvem: Tilladt for alle

Læs også: Guide: Her kan du gå på julemarked i København


MUMITROLDENES VINTER - BLIVER DET JUL I ÅR?

De små hvide fantasivæsner fra Mumidalen er tilbage i den seneste filmudgave »Mumitroldenes vinter- Bliver det jul i år?«.

Her kommer man med ind i universet fra de oprindelige Mumi-bøger af den finske forfatter Tove Jansson.

Et nostalgisk univers, som denne gang handler om vinteren, der er på vej, og mumitroldene, der skal gøre sig klar til at gå i deres sædvanlige vinterhi. Men i år vil Mumi ikke sove vinteren væk. Han vil se, hvad der egentlig sker med Mumidalen, når vinteren kommer. Samt møde den mystiske gæst “julen”.

Hvad: Mumitroldenes vinter - Bliver det jul i år
Hvor: Vises i biografer landet over
Hvem: Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år


DISNEYS JULESHOW DR1

Det bliver ikke jul uden Disneys Juleshow, som troligt toner frem på alverdens tv-skærme hvert år 24. december.

Showet stammer tilbage fra 1930erne, da det første juleshow blev introduceret i de danske biografer. Og netop i biografen kan man også opleve juleshowet i år. Valby Bio viser nemlig Disneys Juleshow direkte fra DR1 på det store lærred 24. december kl. 16.

Hvad: Disneys Juleshow
Hvor: Valby Kino, Gammel Jernbanevej 36, Valby
Hvor meget: Gratis
Hvem: Tilladt for alle

Læs også: Guide: Seks juleforestillinger for børn


PEDDERSEN OG FINDUS: DEN BEDSTE JUL NOGENSINDE

De svenske børnebøger er lavet i adskillige animerede versioner og sidste år blev der lavet en julefilm med den hyggelige gamle mand og hans finurlige kat. I år kan man se eller gense filmen i Cinemaxx i Fisketorvet frem til 6. december.

Handlingen starter to dage før juleaften, hvor Peddersen og Findus er sneet inde på deres lille gård. Findus er meget nervøs for, om det overhovedet kan blive jul i år, da de hverken har mad eller et juletræ til juleaften. Men så begynder vejret at blive bedre, og det bliver muligt for de to at komme ud og gå på jagt efter et juletræ og julemad.

»Peddersen og Findus: Den bedste jul nogensinde« er en hyggelig historie om at give og modtage samt vigtigheden af gode venskaber og naboer.

Hvad: Peddersen og Findus: Den bedste jul nogensinde
Hvor: Cinemaxx Fisketorvet, Havneholmen 5, København V
Hvornår: 1. til 6. december kl. 10
Hvem: Tilladt for alle


Paddington 2

Paddington er egentlige ikke en decideret julefilm, men den er bestemt lige så hyggeligt og stemningsfyldt. Paddington 2 er nemlig en rigtig familiefilm om den nuttede veltalende bjørn Paddington.

I toeren har Paddington nu boet hos familien Brown i London i tre lykkelige år. Han er endda begyndt at arbejde, så han kan købe den helt perfekte gave til sin tante Lucy på hendes 100 års fødselsdag. Der sker bare det, at når gaven er købt, bliver den stjålet på mystisk vis. Paddington tager sagen i egen hånd - gaven skal findes, så Lucy kan få sin gave.

Hvad: Paddington 2
Hvor: Vises i biografer landet over
Hvem: Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år