Guide: 10 ting du skal opleve til Cph Pix

Masser af chokolade, fest, filmklassikere, musikvideoer og Blinkende Lygter. Cph Pix lægger op til hyggelige dage for hele familien, der er meget mere end bare en tur i biffen. AOK guider til 10 udvalgte begivenheder i samarbejde med Cph Pix.

1. Blinkende Lygter på en hel ny måde

Er du fan af filmen Blinkende Lygter fra år 2000? Så vil du elske den her begivenhed, hvor filmmanuskriptforfatteren bag hyldes.

Det sker ved en ekstraordinær live-reading med alle de ikoniske replikker, hvor de excentriske karakterer får nyt liv. Alt bliver vendt på hovedet og skuespilleren som bl.a. Ellen Hillingsø, Louise Mieritz, Ditte Hansen og Mette Horn får lov til at tage over på manuskriptet af Anders Thomas Jensen.

Køb billetter her.

Hvad: Blinkende Lygter
Hvor: Dagmar
Hvornår: 7. oktober kl. 21


2. Willy Wonka og masser af chokolade

Det bliver en fortryllende dag, når Cph Pix viser den originale »Willy Wonka & The Chocolate Factory« fra 1971. En chokoladefilm skal selvfølgelig ses i en chokobarons palads, og derfor danner Simply Chocolates spritnye chokoladefabrik ramme for denne særlige filmvisning.

Dagen starter ud med filmklassikeren om Willy Wonka, og når de sidste rulletekster er kørt over skærmen, vil Simply Chocolate give en eksklusiv rundvisning på fabrikken, og der vil være et par søde overraskelser til publikum.

Køb billetter her.

Hvad: Willy Wonka & Chokoladefabrikken
Hvor: Simply Chocolate, Amager Landevej 123, Kbh S
Hvornår: 8. oktober kl. 13:30


Læs også: Guide: 10 film du skal se til Cph Pix

3. Hemmeligt maskebal og filmvisning

Erotik, mystik og maskebal. Der er lagt op til en hel særlig aften, når Cph Pix inviterer til en ekstravagant 'on location'-visning af Stanley Kubricks klassiker, »Eyes Wide Shut«.

Der er lagt op til maskebal med alt, hvad det indebærer af pomp og pragt, når det erotiske drama skal vises. Ligesom i filmen skal man bruge et kodeord og en hemmelig adresse for at medvirke - oplysninger man får, når billetten er købt.

Dog lover arrangørerne af lokationen for begivenheden er i indre København.

Køb billetter her.

Hvad: Eyes Wide Shut On Location
Hvor: Bliver offentliggjort ved køb af billet
Hvornår: 1.oktober kl. 18-22


4. Filmklassiker og god vin

Alexander Paynes film ‘Sideways’ er både legendarisk og lidt pinlig. Her blandes roadtrip-genren, masser af pinagtigheder og stor kærlighed til rødvin i en højere enhed. Så hvad er mere oplagt end at vise filmen i Amagers nye Toto Vin & Spisebar, hvor publikum både får mulighed for at smage pinot fra The Hitching Post, som Miles og Jack besøger i filmen.

Der er dermed lagt op til masser af god rødvin og filmhygge i de hyggelige lokaler.

Køb billetter her.

Hvad: Sideway & Pinot Noir
Hvor: Toto Vin & Spisebar, Amagerbrogade 145, Kbh S
Hvornår: 8. og 9. oktober kl 19.15


Læs også: Spektakulær lysfestival lyser op i Søndermarkens mørke

5. Gys og splat i Empire Bio

Nogle film bør vises om natten. »Midnight Madness« er tilbage på Pix, og denne gang er der dømt badass girls galore, når festivalen slår dørene op til krimikomedie »68 Kill« og slasherfilmen »Tragedy Girls«.

I »68 Kill« overtaler eks-stripperen, Liza, sin kæreste til at deltage i et røveri. Det er Liza, der styrer slagets gang, og hendes kæreste Chip, der må tage skraldet. I »Tragedy Girls« møder vi to high school-piger, Sadie og McKayla, der går til ekstremer for at promovere sig selv både når det kommer til tøj, fester og leg med at myrde folk på kreative måder foran et kamera.

Køb billetter her.

Hvad: Midnight Madness
Hvor: Empire Bio
Hvornår: 29. September kl 22.30


6. Napoleon Dynamite med efterfest på Chateau Motel

7. oktober kan du opleve filmen »Napoleon Dynamite« under åben himmel, når den vises i gården ved natklubben Chateau Motel i København K.

Der er dermed lagt op til en aften med masser af high school-stemning og humør. Efter filmvisningen er der efterfest i Chateau Motel, hvor der bydes på masser af drinks, DJ-sæt og Napoleon Dynamite-værdige dancemoves.

Køb billetter her.

Hvad: Napoleon Dynamite med efterfest på Chateau Motel
Hvor: Chateau Motel, Knabrostræde 3, København K
Hvornår: 7. oktober kl. 20:30


Se billederne: Sådan så Nørreport Station ud i gamle dage

7. Ronja Røverdatter som manga-tegnefilm

De fleste i Skandinavien kender Astrid Lindgrens historie om Ronja Røverdatter, men nu har fortællingen fået nyt liv. Den japanske tegnefilminstruktør Hayao Miyazaki (manden bag ’Chihiro og heksene’ og ’Min nabo Totoro’) har nemlig sammen med sønnen Gorô Miyazaki produceret en animeret serieversion af børnebøgerne.

På dette års Cph Pix kan man opleve samtlige 26 afsnit i træk til et Ronja Røverdatter-maraton, der varer op til 10 timer, hvis man vil se alle afsnit. Undervejs vil der være indlagt små pauser, samt en længere frokostpause med mulighed for at købe mad i Kunsthal Charlottenborgs café.

Serien præsenteres i samarbejde med Kunsthal Charlottenborg og Viborg Animationsfestival.

Køb billetter her.

Hvad: Ronja Røverdatte Maraton
Hvor: Kunsthal Charlottenborg
Hvornår: 30. september kl. 10


8. Tornerose på Rosenborg

Der er dømt ren prinsessehygge, når Walt Disney-eventyret »Tornerose« vises på Rosenborg Slot. Eventyret der oprindeligt var et Brødrene Grimm-eventyr fra 1812, men 147 år efter blev støvet af og genfortalt af Walt Disney og er nu blevet en sand klassiker.

Inden filmvisningen vil Rosenborg Slot være vært for et lille kroneværksted, hvor man kan lave sin helt egen prinse- eller prinsessekrone og høre royale historier fra den virkelige verden.

Alle indtægterne fra filmen går ubeskåret til Red Barnet.

Køb billetter her.

Hvad: Tornerose på Rosenborg
Hvor: Rosenborg, Øster Voldgade 4A, København K
Hvornår: 30. september kl. 16 og 1. oktober kl. 16


9. Hjælp, København drukner i vand i 2095

Instruktøren Max Kestner har skabt et hæsblæsende miljøpolitisk science fiction-drama med tidsrejsende agenter og et totalt oversvømmet København i år 2095.

Filmen foregår i en fremtid, hvor verdenshavene har oversvømmet byer og alt natur. Alt der er tilbage er kun de højeste huse, der stikker op over havoverfladen. For at rede samfundet skaber efterretningschefen Fang Rung (Carsten Bjørnlund) en molekylær kopi af sig selv, som han sender tilbage i fortiden for at forhindre katastrofen.

Men da Rung ikke hører fra sin kopi, må også han tage turen tilbage til 2017 for at redde både verden og sig selv.

Køb billetter her.

Hvad: Qeda
Hvor: Grand og Cinemateket
Hvornår: 4. oktober kl. 19 og 9. oktober kl. 21.30


10. Musikvideoer og drinkshygge

Husker du DR musikprogrammet Boogie fra starten af år 2000? Det populære program, der hver eftermiddag viste de nyeste musikvideoer fra ind- og udland. Programmer som dette er for længst stoppet med at eksistere, men musikvideoer lever heldigvis stadig i bedste velgående. Dog ikke på TV, men primært på Youtube og andre digitale platforme.

Denne aften hyldes danske musikvideoinstruktører for deres skæve, interessante og kunstneriske videoer, og det er dig som publikum, der er med til at kårer den mest imponerende musikvideo.

Efter begivenheden holdes der efterfest med DJ, drinks og øl på Cinemateket.

Køb billetter her.

Hvad: Friday Late Night: Music + Video
Hvor: Cinemateket
Hvornår: 6. oktober kl. 21