Guide: 10 juleting du ikke må gå glip af i København

På AOK elsker vi juletiden i København, og vi kan ikke få nok af juletoner, julemad og julestemning. Her er vores 10 favoritoplevelser i december.

Foto: Camilla Lützhøft Stahlschmidt

Få varmen, når du tager på kanalrundfart med varm gløgg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Camilla Lützhøft Stahlschmidt.

1. Kanalrundfart med gløgg

København har fået en ny havnerundfart, som skruer helt op for hyggen i december. Frem til jul kan du læne dig tilbage i en lille båd og lade dig transportere rundt i kanalerne, mens julemusikken spiller, og du slubrer gløgg og varm kakao.

Læs mere her.

Hvad: Kanalrundfart med gløgg
Hvor: Kvæsthusbroen/Ofelia Plads
Hvornår: Frem til jul

Foto: Camilla Lützhøft Stahlschmidt.

2. Sidste jul på Copenhagen Street Food

Det er trist, men sandt. Nedtællingen er i fuld gang på Copenhagen Street Food, og lige om lidt lukker det populære madmarked. Frem til lukkedagen 22. december juler boderne derudad - skynd dig forbi og sig tak for denne gang.

Hvad: Jul på Copenhagen Street Food
Hvor: Papirøen
Hvordan: Frem til 22. december

Foto: PR.

3. Julemadmarked på Vesterbro

Kødbyens Mad og Marked går sammen med WestMarket og disker op med et mundvandsdrivende julemarked på Vesterbro. Glæd dig til gløgg, flæskestegssandwich, churros og meget mere i weekenden 16.-17. december.

Læs mere her.

Hvad: Julemarked
Hvor: WestMarket, Vesterbrogade 97, København V
Hvornår: 16. og 17. december kl. 11-17

Foto: PR.

4. »Folk og røvere i Kardemommeby«

»Folk og røvere i Kardemommeby« på Bellevue Teatret er blevet en så fast bestandel af manges jul, at de i år faktisk har slået publikumsrekord. Når man tager derud, forstår man godt hvorfor, når skuespillerne allerede i foyeren byder velkommen.  De tre søde røvere, Kasper og Jesper og Jonathan - og en løve - sikrer hvert år, at det igen blev jul.

Hvad: »Folk og røvere i Kardemommeby«
Hvor: Bellevue Teatret, Strandvejen 451, Klampenborg
Hvornår: Til 23. december
Hvordan: Køb billet her.

Foto: Camilla Lützhøft Stahlschmidt.

5. Alternativ julebryg

De fleste kender den julebryg, som drikkes i stride strømme på J-dag og er den samme år efter år. Men der findes mange andre varianter af de gyldne juledråber, som bør prøves. På baren Skaal, som slog dørene op på Kultorvet tidligere i år, er udvalget af øl imponerende, og i flere af hanerne er der julebryg. Snyd ikke dig selv for en jule-IPA.

Læs mere her.

Hvad: Juleøl
Hvor: Skaal, Kultorvet 11, København K

»Elf - The Musical« kan opleves i Tivoli denne jul. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest.

6. »Elf - The Musical«

Hvis man vil i rigtig julestemning, bør man besøge Tivolis Koncertsal, som netop nu viser julefilmen fra 2003 »Elf« i form af en musical. » Elf - The Musical« er historien om drengen Brormand, der ved en fejltagelse kommer med julemanden til Grønland. Her vokser han op sammen med julemandens alfer, uden at vide at han i virkeligheden er et menneske.

På rollelisten finder man bl.a. Christiane Schaumburg-Müller, Pelle Emil Hebsgaard, Tommy Kenter, Julie Steincke, Camilla Bendix, Niels Ellegaard og mange flere.

Læs mere her.

Hvad: Elf - The Musical
Hvor: Tivolis Koncertsal, Vesterbrogade 3, 1630 København V
Hvornår: 1. til 26. december 2017
Hvor meget: Billetter fra 255 kroner. Køb billetter på billetlugen.dk

Foto: Thomas Lekfeldt.

7. Nøddeknækkeren

Balletten »Nøddeknækkeren« på Det Kongelige Teaters Gamle Scene er indbegrebet af selve julens sjæl. Det står næsten i Juleevangeliet, at bedsteforældre skal have deres børnebørn med ind og opleve magien, mens de dygtige dansere snurrer på tå. Musikken, pynten og julelysene i de små øjestens øjne får alt til at gå op i den berømte højere enhed.

Hvad: »Nøddeknækkeren«
Hvor: Det Kongelige Teater, Gamle Scene
Hvornår: Til 22. december
Hvordan: Køb billet  her.

8. Danmarks bedste gløgg

Traditionen tro skød Torvehallerne julesæsonen i gang med (det uofficielle) DM i gløgg for at finde kongerigets bedste gløggbrygger. Konkurrencen endte så heldigt, at københavnerne faktisk kan smage årets vinder, idet Ulrik (Peder Oxes Kælder) og Torben (Huks Fluks) serverede »Batch no. 2« en rødvins-gløgg baseret på økologisk Tempranillo, portvin, hvid rom, kardemomme, laurbær, enebær, ingefær, fransk eg og en »ordentlig bunke LOVE«. Man kan smage drengenes gløgg på de to restauranter på Gråbrødre Torv.

Hvad: Gløgg
Hvor:  Huks Fluks, Gråbrødretorv 8, København K

Foto: Camilla Lützhøft Stahlschmidt.

9. Juleudsmykningen på Hotel d'Angleterre

Hvert år pyntes facaden på Hotel d'Angleterre fint op, og julelysene tændes. Det er altid en hel særlig begivenhed, hvor både voksne og børn møder talrigt op for at se udsmykningen. I år var ingen undtagelse. Der var masser af mennesker til afsløringen af facaden, der denne gang er en hyldest til en af hotellets tidligere stamgæster nemlig forfatteren H. C. Andersen.  Dermed er der lagt særlig meget vægt på den eventyrlige julestemning. Kom forbi hotellet hele december og oplev den smukt pyntede facade.

Hvad: Julelysene på d’Angleterre
Hvor: Hotel d'Angleterre, Kongens Nytorv

Den 13. december er der igen luciaoptog i kajak gennem Københavns kanaler. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Hougaard.

10. Luciaoptog i kajak

Onsdag 13. december lyser et helt særligt luciaoptog op i Københavns kanaler. Det foregår i kajakker, som er pyntet med julelys og juletræer, og undervejs er der julesang i bl.a. Nyhavn og på Christianshavn. Du kan kigge med fra kajen ganske gratis.

Læs mere her.

Hvad: Luciaoptog i kajak
Hvor: Københavns kanaler, afgang fra Kayak Republic ved Børskaj
Hvornår: Onsdag 13. december kl. 17-18.30