Guddommeligt pjat

Bibelhistorie på den uhøjtidelige måde, kunne man kalde »Du Almægtige, Evan«. En underholdende Hollywood-komedie spundet over historien om Noah og arken.

Er du enig?

Skriv din egen mening | Se hvad andre læsere mener.

Gud er sort og har fregner. I hvert fald når Hollywood skal give sin version af, hvordan Herren i det høje ser ud i sin mere jordiske skikkelse, for så ligner han til forveksling skuespilleren Morgan Free­man.

I endnu en film tager Freeman tørnen som Vor Herre selv i komedien »Du Almægtige, Evan«. Første gang var i »Bruce Almighty«, hvor komikeren Jim Carrey som Bruce pludselig skulle administrere ansvaret for at have guddommelige kræfter. Og her i anden omgang åbenbarer Gud sig endnu engang, denne gang for Evan Baxter, som i den første film var Bruces selvoptagede TV-vært-rival.

Det er han sådan set stadigvæk, den egoistiske Evan Baxter, der i mellemtiden har forladt journalistikken og gået ind i politik og er blevet nyslået kongresmedlem under slagordet »Change the World«. Med kone og tre sønner flytter han til et imponerende hus i en af Washingtons forstæder, hvor grisk nybyggeri har ødelagt naturen, og bliver hurtigt indlemmet i kongresmedlem Longs (John Goodman) skumle planer om mere byggeri for profittens skyld. Men Gud kommer i vejen, for han begynder at give Evan tegn til, at han skal bygge en ark, ligesom Noah gjorde det, og da tegnene giver sig udslag i helt fysiske ting som konstant skægvækst, habitter, der på mystisk vis bliver skiftet ud med lange kjortler, dyr, der parvis begynder at dukke op på hans plæne, og bogen »Ark Building for Dummies« bliver givet til ham, bøjer han sig til sidst. Først til familiens rædsel, siden til deres glæde, fordi drengene med et får en far, der gider at bruge tid sammen med dem. Og selvfølgelig er alle genvordighederne og hån fra omgivelserne ikke spild, for Gud har en plan.

Det er, som man kan læse, ren bibel-historie, dog i en moderne og humoristisk fortolkning af instruktør Tom Shadyac, der har lavet film som »Ace Ventura: Pet Detective«, »Fuld af løgn« og »Bruce Almighty«. Han har øje for de vanvittige aspekter i historien hvad ville vi sige, hvis en mand i dag kom og sagde, at Gud havde givet ham besked på at bygge en ark? Og med den amerikanske komiker Steve Carrel, der netop fik sit første lille gennembrud i »Bruce Almighty« før han fik hovedrollen i »The 40 Year Old Virgin« og i TV-serien »The Office«, er Evan i gode komiske hænder. Carrels stil er i forhold til Jim Carreys mindre manieret, mere underspillet, men akkurat lige så vanvittig under overfladen. Carreys grimasser er skiftet ud med Carrels stenansigt og med en oprigtig fjollethed er »Du Almægtige, Evan«, en opbyggelig, lille komedie.

Berlingske Tidende indbyder læserne til at give deres holdning til aktuelle udgivelser og begivenheder. De bedste bidrag kommer i avisen.

Skriv kort og kontant og klik på det antal stjerner den fortjener.

Skriv din egen anmeldelse