Gratis sommerkoncerter i Skuespilhuset

Mens bulldozerne arbejder på Ofelia Beach, inviterer Det Kongelige på gratis koncerter med bl.a. Duné.

Duné - her på Skanderborg Festival - er ét af de orkestre, man kan opleve ved Det Kongelige Teaters gratis sommerkoncerter i Skuespilhusets foyer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Vandall Ørtvig
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Klassiske koncerter blander sig med rytmisk musik og pop i den serie af gratis foyer-koncerter med fællestitlen Ofelia Live, som Det Kongelige teater byder på i Skuespilhuset hver torsdag og fredag sommeren igennem.

De seneste tre år har Kvæsthusmolen ved Skuespilhuset hver sommer under navnet Ofelia Beach lagt beton til både friluftsteater og -koncerter, fodbold på storskærm, strandbar, beachvolley og opera, og sidste år blev Københavns Internationale Sandskulptur Festival ligeledes afholdt på Ofelia Beach.

Nu er Ofelia Beach imidlertid omdannet til en gigantisk byggeplads, mens Realdania og Kulturministeriet anlægger en ny stor plads på og omkring Kvæsthusmolen og parkeringskælder under den.

Projektet ventes færdigt i 2015. Indtil da forsøger Det Kongelige teater at holde liv i de gratis sommeraktiviteter ved havnen. Der har bl.a. været planer om at flytte nogle af aktiviteterne til området ved Operaen på Holmen, men det projekt er foreløbig udskudt, fordi den nye bro fra Nyhavn til Grønlandske Handels Plads endnu ikke er færdig.

I stedet byder Det Kongelige Teater nu på i alt 16 koncerter i Skuespilhusets foyer i perioden 20. juni-16. august. Der spilles hver torsdag og fredag, klassisk musik om torsdagen og rytmisk om fredagen. Alle dage kl. 17.00.

Blandt navnene er Duné, Nikolaj Nørlund og Copenhagen Piano Quartet, RebekkaMaria&TheHymnboy. Trio Faust og Koppel&Kampmann.

Se hele programmet her.