Grand Prix-vindersang er genbrug

Vindersangen i weekendens Melodi Grand Prix blev sidste år erklæret for dårlig til deltagelse i både Sverige og Danmark.

Vinderparret i dette års Melodi Grand Prix vandt med en sang, der to gange er blevet vurderet for ringe til henholdsvis det svenske og det danske Melodi Grand Prix. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jubelen ville ingen ende tage, da Christina Chanée og Tomas N'evergreen i lørdags sang 'In A Moment Like This' til sejr ved Dansk Melodi Grand Prix.
Men det viser sig nu, at sangen sidste år blev kasseret til det svenske melodi grand prix, 'Melodifestivalen'. Det samme skete ved det danske Melodi Grand Prix. Det erfarer Nyhedsbureauet Newspaq.

Vindersangen 'In A Moment Like This' er komponeret af tre svenskere, og en af dem, Henrik Sehtsson, bekræfter over for Newspaq, at de sidste år forsøgte at få sangen med i det svenske grand prix - uden held.

- Den er ikke skrevet direkte til det danske grand prix, og vi sendte den da også ind i Sverige sidste år, siger han.

Sangen appellerer til Danmark

Sangen blev også sendt ind i Danmark sidste år. Men heller ikke her blev den fundet god nok til at være med i det endelige felt.
Det blev den til gengæld i år. Og sangen ramte lige ind i danskernes musikalske hjerter. Det er helt forståeligt, mener Henrik Sethsson.

- Vi har hele tiden følt, at den har noget dansk over sig, og man kan høre slægtskabet med eksempelvis Hanne Boel og Sanne Salomonsen. Vi har da heller aldrig tænkt på at sende den til Norge eller Finland, siger han til Newspaq.

Når Christina Chanée og Tomas N'evergreen tager til Oslo for at repræsentere Danmark, stiller de i første omgang op i den anden semifinale den 27. maj.

En af sangskriverne bag 'In A Moment Like This', Thomas G:Son, stod i 2007 bag både Norges og Spaniens bidrag ved Eurovision Song Contest. Norge røg ud i semifinalen, mens Spanien - der automatisk var med i finalen - endte på en 20. plads.